Haberler

BBP Eski Genel Başkanı Yalçın Topçu Kültür ve Turizm Bakanı Oldu

Güncelleme:

Ülkücü camianın önemli isimlerinden Büyük Birlik Partisi'nin eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Davutoğlu'nun seçim kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı seçim kabinesinde göze çarpan atamalardan biri hiç kuşkusuz BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun isminin yer alması oldu. Kabinin sürpriz ismi Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi.

"DEVLET EMRETTİ BİZ DE KABUL ETTİK"

Anayasa'nın 114. ma,ddesi çerçevesinde kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev alan Yalçın Topçu, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik." dedi.

TUĞRUL TÜRKEŞ'E DESTEK VERMİŞTİ

Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmesini değerlendirmiş ve "Tuğrul Bey devlet adamlığına yakışır vakarla, birilerinin gaflet ve öngörüsüzlüğüne rağmen babasına yakışır şekilde gereğini yaptı. Bu projeler için siyaseti tıkama noktasına getirenlerin oyunun bozdu ve onları bertaraf etti. Alparslan Türkeş böyle durumlarda hep dik durmuştur. MHP geleneği bunu gerektirir. Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu tarihe not düşmüştür. Tuğrul Bey'in de duruşu tarihe not düşmüştür." demişti.

YALÇIN TOPÇU KİMDİR;?

Yalçın Topçu (d. 1957, Ardahan), Büyük Birlik Partisi eski genel başkanı olan Türk siyasetçi ve bürokrat.

Yalçın Topçu, 7 Temmuz 1992 Pazar günü saat 14.00'de Ankara'da Maltepe Düğün Salonu'nda; Muhsin Yazıcıoğlu, Ökkeş Şendiller, İsmet Gür, Saffet Topaktas, Ahmet Özdemir, ve Esat Bütün'ün içinde yer aldığı altı MÇP'li milletvekili ile beraber MÇP Ankara, Mamak ilçe ikinci başkanlığından istifa ederek Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer aldı ve Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar üstlendi. 1996 yılında memuriyet hayatına dönen Topçu 11 yıl Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalışarak, 2007 yılında işletme müdür yardımcısı olarak memuriyet hayatından emekliye ayrıldı.

On bir yıllık memuriyet hayatının ardından, 19 Ağustos 2007 tarihinde gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Kongrede Muhsin Yazıcıoğlu'nun daveti üzerine Büyük Birlik Partisi genel sekreteri seçildi. 25 Mart 2009 günü genel başkan Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine gerçekleştirilen 24 Mayıs 2009 tarihindeki 4. Olağanüstü Kongrede 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu.

İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevini 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde alınan sonuç üzerine yaptığı yazılı açıklama ile bıraktı. 3 Şubat 2014 tarihinde, bir dönem genel başkanlık yaptığı Büyük Birlik Partisi'nden istifa etti.

YENİ BAKANLAR KURULU



Kaynak: Haberler.com / Politika

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Ahmet Davutoğlu Yalçın Topçu Sıkıcı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (45)

İrlandalılar:

Bunlara bir koltuk verin analarını boyar babalarına satarlar bunlar vatan sever dıye geçinen ucuz kişilerdir

49
36
yanıtYanıtla
Alparslan:

angut herif. 2 aylık bakanlık için adam itibarını kaybetmeyi göze alırmı. Bi o çalışmayan beynini çalıştır. Devleti çaresiz duruma bırakacaklardı güya. Mhp ve chp aday göstermeyecekmiş. Ama sağolsun ki devleti düşünen Türkeş gibi adamlar çıktı.

yanıt0
yanıt3
sivasli:

Hele su toz duman cekilsin bindigin at mi esek mi diye bir ata sozu var......... sonuna kadar mhp

57
20
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

MAKAM VE MEVKİ DEMEK ÇOK ÖNEMLİYMİŞ. İLKELER HALKI KANDIRMAK İÇİN BİR ARAÇ İMİŞ. 45 GÜN CHP VE MHP Yİ OYALAYIP HÜKÜMET KURMAYANLAR TEK BAŞINA İKTİDAR İÇİN PİYON OLARAK KULLANIYOR BU ZAVALLILARI . AMA MİLLİYETÇİ OYLAR GİTMEZ BOŞUNA HEVESLANMESİNLER KURSAKLARINDA KALACAK. .

46
10
yanıtYanıtla
adamsın:

Bravo başkana zaten ona daha önce haksızlık yapılmıştı yolun açık olsun

10
30
yanıtYanıtla
Taşeron güvenlik71:

Gerçek şerefli,dürüst milliyetçi adamdır oooo...

12
27
yanıtYanıtla
mhp:

ben daha önce dedim ki türkeş olayı mhpye oyun kuruluyor algısı mhpnin oyunu yükseltir

22
17
yanıtYanıtla
Alparslan:

hayır. Mhpnin kurduğu oyun bozuldu asıl. Güya hdp ile ak partiyi yalnız bırakacaktı mhp ama yemedi tabii.

yanıt7
yanıt7
Vuslat:

Adamın şartlarını kabul etseydiniz, siz o zaman görecektiniz oyunu

yanıt1
yanıt0
Kıpçak:

Al sana bir yalaka omurgasız partinin niye bıraktın sen ülkücü degilsinki ne cehenneme gidersen git bizden uzak ol

10
22
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title