Haberler

"Bayrak Asan Dayı", Savcı Bharara ve İsrailli Caps'lerden Rahatsız

Güncelleme:

"Bayrak asan dayı" olarak tanınan Salih Tahtalıoğlu, "Balkon biraz değişti. Caps'lerden memnunum ancak Savcı Bharara'lı olanı sildirdim, İsrail bayraklı olanı da mahkemeye vereceğim." dedi.

Türkiye'nin sosyal medyada konuştuğu "Balkona bayrak asan dayı" konuştu. İsmi Salih Tahtalıoğlu olan o "fenomen dayı" yapılan capslerden memnun olduğunu söyledi ama söz konusu balkonun biraz değiştiğini de anlattı. Salih Tahtalıoğlu'na Habertürk'ten Elif Key ulaştı.

İŞTE ELİF KEY'İN HABERTÜRK'TEKİ YAZISI

"Türkiye aylardır her sevincinde bir balkona sığıyor, bayrağı asan adam aynı kalıyor, bayraklar değişiyor. Artık olay Türkiye'den de çıktı, Game of Thrones bile geldi o balkona! Herkesin "Balkona bayrak asan dayı" diye aradığı o kişi Dursunbey'den Salih Bey!

Google'a yüzlerce kere sorulmuş, "Bayrak asan adam, bayrak asan amca, bayrak asan dayı kim?" diye. Kimse bilmiyor. Dayı ve amca kısmı mühim, tanımadan akraba etmişiz. Davete gerek görmeden aylardır o balkondayız, kenarda plastik bir beyaz sandalye, üzerinde bir çift terlik. Terlik kısmı da mühim; bir misafir geldiğinde "Dur şimdi sen ayağını taşa basma" denir, bir de balkon yıkarken lazım olur yedek terlik. Bir balkonda olması gerekenler listesi gibi bir fotoğraf: Bir dayı, bir sandalye, bir de ekstradan Türk bayrağı. Artık Cem Yılmaz bile başaramıyor bizi birleştirmeyi, kaldı ki son kullanma tarihi gibi son beraber sevinme tarihlerimiz 2002 ve 2003, birinde Dünya Kupası üçüncüsü olmuşuz, birinde Eurovision birincisi. Şimdi kupa dediğimiz evdeki kahve kupaları, Eurovision'u da seyredene meczup gözüyle bakılıyor. Birlik ve beraberliğe belki de artık ihtiyaç duymasak da bir kişi direniyor, balkondaki o dayı, hepimizin dayısı!

ÜÇ YILLIK FOTOĞRAF

Hikâyenin başına dönelim: 16 Haziran 2013. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Kazlıçeşme'deki "Milli İradeye Saygı" mitinginde pencerelere Türk bayrağı asma kampanyasının başlatılmasını istiyor. "İstanbul duy sesimi" dediği halde sesi 1 Kasım seçimlerinde AKP'ye bağlılığını yüzde 78 oy oranıyla netleştiren Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nden duyuluyor. Kim nereden bilsin o ilçede bir balkon, balkonda duran çizgili tişörtlü bey, hatta kenarda duran beyaz plastik sandalye üç sene sonra mutlu anlarımızın aksesuvarı olacak.

Hikâyenin başında elde var iki fotoğraf, nereden nereye. Neler görmedi ki o balkon? Aziz Sancar Nobel Ödülü'nü aldığında görüldü balkonda! , Leonardo Di Caprio Oscar'ı kucakladığında filmdeki ayı oradaydı. Ve hatta Jon Snow, Game of Thrones'a hacılarla hocalarla geri döndüğünde, LGBTİ bireyler ve şiddet gören kadınlar desteğe ihtiyaç duyduğunda, Euro 2016'ya kaldığımızda, Emre Mor golün asistini verince hep o balkonda bulduk kendimizi. Amerikalı savcı Preet Bharara bile Reza Zarrab'ın davasına atanınca New York'lardan kalkıp Dursunbey'deki balkona geldi.

TELEFONLA BELEDİYEYİ ARADI

Telefondaki ses kaydı: "Dursunbey Belediyesi'ne hoş geldiniz. Başkanlık için 1, Beyaz Masa için 2, Zabıta için 3..." 2'ye basayım. Beyaz Masa'nın her şeyi bildiğini varsayıyorum, Nadire Hanım'ın keçisi nereye kaçmış, çeşmenin suyu bugün akar mıymış, balkona bayrak asan dayı sizin orada mı yaşıyor? Beyaz Masa'dan Ayşe Hanım tüm nezaketiyle ve herkesin birbirini tanıdığı yerlere has bir alışkanlıkla dört haneli bir rakam söylüyor. "1234'ü arayın, evdedir, ismi Salih, Salih Tahtalıoğlu."

"Asın bayrakları" komutuyla onlarca fotoğrafını paylaştığımız, birbirimize yollayıp güldüğümüz, milli balkonumuzun sahibi Salih Bey, Dursunbey Belediyesi'nden emekli. Üç evladı var. Kendisini nereden duyup da taa oralarda bulduğumu soruyor. Ayıptır söylemesi biz iki günde bir sizin balkondayız, asıl siz anlatın Salih Bey. Tüm bu olanlardan haberi var, yaşanan Photoshop çılgınlığından çocukları haberdar ederlermiş babalarını. O da farkında bizi tek bir karede birleştirdiğinin. Ne yazık ki bu paylaşılan fotoğrafların çoğunu net göremiyor hatta bazen hiç görmüyor. Çünkü Salih Bey 25 yaşından bu yana Behçet hastası. 90'lardan beri sağ gözü görmezmiş, diğer gözü de ancak gün geceye varınca. Japonya'da kesin tedavisi olduğundan, lakin maddi imkânsızlıklar yüzünden gidemediğinden bahsediyor.

NE DÜŞÜNÜYOR

Ne hissediyor peki tüm bu paylaşımlar hakkında? Bazılarından çok gurur duyuyor, hoşuna da gitmiş belli ki. Hatta Kremlin'e, Eyfel Kulesi'ne kendi bayrağımızı o asmış gibi anlatıyor: "Kremlin'deydim biliyorsunuz, bir de bizim balkona Cumhurbaşkanı'mızı, Dışişleri Bakanı'mızı da koymuşlar, bunlar güzel, bunlardan gurur duydum" diyor. Tüm o Photoshop'ları kendi onaylamış, "Bayrağı bir tık büyütelim" demiş mesela; vizesiz dünyayı dolaşmış bir insan gururuyla anlatıyor. Lakin caps'lerin hepsine karşı aynı olumlu hislere sahip değil. İnternetlerden kaldırmaya çalıştığı iki kare var, biri savcı Bharara'yla olan, diğeri de elinde İsrail bayrağıyla durduğu. Savcıyı sildirmeyi başarmışlar da, İsrail bayraklı olanı kimin yaptığını bulurlarsa şayet, mahkemeye vereceğini söylüyor; buna canı sıkılmış. Game of Thrones'dan haberi yokmuş. Dizinin ismini bana kodlatıyor. Giresun, Adana, Mersin diye sayıyorum, kızına not ettiriyor. Milli Takım kupadan elenince balkondan değil de içeriden bakan bir resmini koymuşlar Salih Bey'in. Haberi yok, üzülmesin diye söylemiyorum, olur öyle.

O BALKON DURUYOR MU?

Bu fotoğrafın üzerinden 3 sene geçtiğinden, hâlâ aynı evdeler mi, o balkon duruyor mu, plastik sandalyelerin şöyle bir tozunu alıp yaz akşamları oturup karpuz yiyorlar mı? Gurbetten arayınca sorular böyle. Meğer Salih Bey balkonun korkuluklarını yıktırmış da yeniden yaptırıyormuş, birkaç güne yenileri takılacakmış. Bugüne kadar onu kimseler aramamış ama o "Vallahi dünyayı aştı bu hikâye" diyor gülerek. Haksız değil, aştı hakikaten. Asılmadık bayraktan ümit kesilmez, önümüz Amerikan seçimleri, Trump kaybederse elin Amerikalıları bile Hillary'yle sığışır o balkona!"

Kaynak: Haberler.com / Spor

Game of Thrones Dursunbey Türkiye İsrail Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title