Haberler

Baykal'ın Kuzey Irak Açılımına Atek Koleji'nden Destek

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Irak'lı Gençlerin Türkiye'de Eğitilmesi Yönündeki Açıklamalarına İlk Destek Özel Alpay Tarhan Eğitim Kurumları'ndan (Atek) Geldi. Atek Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Tarhan Önümüzdeki Yıl Irak'tan 5 Öğrenciyi Türkiye'ye Getireceklerini ve 12 Yıl Boyunca Burs Vereceklerini Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Irak'lı gençlerin Türkiye'nin okullarında okutulması yönündeki açılımlarına ilk somut destek Özel Tarhan Eğitim Kurumları'ndan (ATEK) geldi.

Deniz Baykal'ın, günlerdir tartışılan Kuzey Irak açılımına ATEK Koleji'nden somut destek geldi. ATEK Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Tarhan, CHP lideri Baykal'ın Kuzey Irak'lı gençlere yönelik açılımına destek verdiklerini söyledi. Tarhan, ATEK Koleji'nde düzenlenen Atatürk'ü anma programında bu projesini Baykal'la beraber açıkladı.

Terörün sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğine işaret eden Tarhan, "Sayın Deniz Baykal muhteşem bir çıkış yaptı. İki gündür eğitimci ve kurucu arkadaşımızla da konuşuyoruz. Herkes büyük heyecan içinde. Bu iş Kuzey Irak'a Türkiye'den eğitim ihracat ederek, kültür ihraç ederek çözülür" dedi.

Irak'ta ailesiz kalmış çok sayıda insan olduğunu ifade eden Tarhan, "Bunlar teröre kayıyorlar. Deniz Baykal'ın çıkışıyla biz ATEK Koleji olarak Irak'ın temel unsurlarını oluşturan Türkmenler, Kürtler, Araplar, Şiiler ve Sünnilerden ailesini kaybetmiş ilkokul çağındaki 5 çocuğu Türkiye'ye getireceğiz. Tüm masraflarını biz karşılayacağız. Bir ilki başlatacağız" diye konuştu. Söz konusu çalışmayı popülist bir yaklaşım olarak yapmadıklarının altını çizen Tarhan, 5 öğrenciye 12 yıl boyunca burs vereceklerini belirtti ve "Okulumuz geliştikçe bu sayı daha da artacak" dedi. Tarhan, açılımı dolayısıyla da Deniz Baykal'a teşekkür etti.

-BAYKAL: "BU TÜRKİYE'NİN CEVABIDIR"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ATEK Koleji'nin söz konusu çalışmasının kendisini son derece mutlu ettiğini belirtti. Baykal, şunları söyledi:

"Bu açılımın ve bu değerlendirmenin, bu öneri ve yaklaşımlarla bir ciddi ulusal, toplumsal nitelik kazanmaya başladığına tanık oluyorum. Bunu herkes değerlendirmek durumundadır. Bu bir barış mesajıdır, sevgi mesajıdır. Buna rağmen Türkiye'ye terör ihracat etmek isteyenler, bu manzara karşısında gerekli dersi almalıdırlar. Vicdan muhasebesini yapmalıdırlar ve kendilerine gelmelidirler. Bu Türkiye'nin cevabıdır. Ben bu cevabı görmekten büyük mutluluk duyuyorum."

-BAHÇELİ'YE YANIT

Baykal, Bahçeli'nin Kuzey Irak açılımına ilişkin eleştirilerini de değerlendirdi. Bu konuda iç siyasi tartışmalara fazla itibar etmek istemediğini anlatan Baykal, çok önemli bir yaklaşım sergilediklerini vurguladı. Önerisinin çok büyük ilgi ile karşılandığını söyleyen Baykal, Bahçeli'nin eleştirilerini, "Toplumumuzun her kesimi tarafından buna büyük destek geliyor. Buna tanık oluyorum. Bizim anlayışımız ortada. Herkes tabi kendi konumu gereği istediğini söyleyebilir. Bunları çok önemli saymıyorum" sözleriyle değerlendirdi. (ANKA)

(ÇAĞ/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title