Haberler

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak Trabzon'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Geçmişte Demokrat Parti'ye (Dp) Yapılanların Bugün AK Parti'ye Yapılanlardan Daha Ağır Olduğunu Belirterek, "Kimse Moralini Bozmasın. Biz Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devletini Oturtmaya Çalışıyoruz. Konu Budur" Dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, geçmişte Demokrat Parti'ye (DP) yapılanların bugün AK Parti'ye yapılanlardan daha ağır olduğunu belirterek, "Kimse moralini bozmasın. Biz laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini oturtmaya çalışıyoruz. Konu budur" dedi.

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla Zorlu Grand Otel'de yapıldı. Bakan Özak, kongrede yaptığı konuşmada yerel ve ulusal konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin Türkiye'yi yöneten büyük bir parti olduğunu belirten Bakan Özak, "AK Parti Türkiye'ye ait bir parti değildir. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye'yi yöneten büyük bir partidir. Bu coğrafyada Türkiye'ye sormadan kuş bile uçurulamayacağını ABD bile anladıysa buna iyi bakmak lazım. Irak'taki sınır ötesi operasyona iyi bakın. O süreç çok iyi yönetildi. Kimse Türkiye haksızdır diyemiyor. Bunu herkes anladı, herkese anlattık ama bir tek CHP'ye anlatamadık" dedi.

Türkiye'de bazı kesimlerin halkı küçümseyen bir anlayış içinde olduğunu savunan Özak, "Atatürk'ün en çok sevdiği arkadaşlarından biri Celal Bayar idi. Celal Bayar, İstiklal Savaşı'nda bizzat savaştı. Daha sonra CHP'den ayrılıp DP'yi kurmuş ve 'Yeter söz milletindir' demiştir. Benim ailem de burada DP'nin kurucusu oldu. Atatürk'ün iki arkadaşı utanç verici bir tablo ile idam edildiler. Onlar idam edilirken ülke meselelerini konuşuyorlardı. Onlar idam edilirken, bize yapılan hiçbir şey değildir. Celal Bayar, Atatürk'ü sevmek kutsal bir ibadettir diyen kişiydi. Onu da asacaklardı, yaştan kurtardı. Gerçek Atatürkçü işini en iyi yapan, köye yol, su getiren iktidardır. Ulaşımda rekor kıran duble yollarla iktidardır. 115 bin tane derslik yapandır. Her okuluna bilgisayar laboratuarı kurup çocukları çağdaş bilgi ve beceriyle kuran iktidardır. GSMH'yı üç katına çıkarandır" diye konuştu.

Atatürk'ün, askeri zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça kalıcı olamazlar' sözünü hatırlatan Bakan Özak, "Kimse bizim kadar Atatürkçü, çağdaş, milliyetçi değildir. Geçen hafta İstanbul'da Akaretlerdeki eski Osmanlı'nın yapmış olduğu eserleri Serdar Bey aldı. Oranın açılışında Başbakan Yardımcımız Hayati Yazıcı bir konuşma yaptı, şunları söyledi: 1931 yılında Atatürk İsmet İnönü'ye telgraf çekiyor. Tarihi eserlerin restore edilmesini istedi bu telgrafta. 73 yıl sonra 2004'te bunu yerine getiren AK Parti iktidarıdır. Moralinizi hiç bozmayın. Biz demokratik, laik, sosyal hukuk devletini oturtmaya çalışıyoruz. Konu budur" diye konuştu.

AK Parti Trabzon milletvekilleri Cevdet Erdöl, Mustafa Cumur, Safiye Seymenoğlu ile İl Başkanı Muhammet Balta'nın yanı sıra teşkilatın çeşitli kademelerinde görevli çok sayıda kişinin katıldığı kongrede tek aday olan Aslıhan Bezirganoğlu, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolu Başkanı oldu.

(BK-MU-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title