Haberler

Bayburt'ta Yoncalı Cami Açılışı Yapıldı

Bayburt'un merkeze bağlı Yoncalı köyünde, Hasan Hüseyin Aydın adına eşi Sevda Aydın ve ailesi tarafından yaptırılan Hasan Hüseyin Aydın Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Bayburt'un merkeze bağlı Yoncalı köyünde, Hasan Hüseyin Aydın adına eşi Sevda Aydın ve ailesi tarafından yaptırılan Hasan Hüseyin Aydın Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Cuma namazı sonrası yapılan açılışa Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Eski İç İşleri Bakanı ve Bayburt eski milletvekili Doç. Dr. Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İstanbul Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamları katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İpek, Aydın ailesinin Yoncalı köyünde bir sanat eseri sayılabilecek Karadeniz turunda bir turistik eser olarak ziyaret edilebilecek bir yapıt olduğunu ifade ederek, "Böyle bir eserin Yoncalı köyüne kazandırılmasından dolayı ve bunun açılışında bulunmaktan, sizlerle beraber olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirterek hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Öncelikle Hasan Hüseyin Aydın beyefendinin ruhunun şad olmasını ve burada kılınacak namazlardan kendisine pay gitmesini temenni ediyorum" dedi.

Özbek ise Aydın ailesine teşekkür ederek, "Merhum Hasan Aydın Bey'in mekanı cennet olsun. Bun dünyada böyle bir ibadethane yaparsanız diğer dünyada cennete bir köşke sahip olunacağını din adamları söylüyor. İnşallah bu şekilde olur diye temenni ediyorum. Aynı zamanda Hasan amcanın Bayburt'a gerçekten yıllardır hizmeti de vardır. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. En son hizmetlerden biri Bayburt'ta Yeni Cami'nin olduğu yerde yaptırmış olduğu şadırvandı" diye kaydetti.

Törende şahsından ziyade Aydın ailesinin vekaleti üzerine bir vekil olarak onların namına konuştuğunu belirten Güney de rahmetli Hasan Aydın'ın Bayburt'a çok hizmet ettiğini hatırlatarak, "Rahmetli Hasan bey, Bayburt'a çok yardımda bulunmuş işadamlarımızdır. Zamanında yüzlerce, binlerce Bayburtluyu yanlarında çalıştırmışlardır. Çok hayır yapmışlardır. En son hayır da bizim Hasan Aydın adına bu caminin yapılması olmuştur. Ailenin bu düşüncesini Hasan Aydın Bey'in eşi Sevda Hanım en başta ortaya koymuş ve desteklemiş ve bu görmüş olduğunuz eseri ortaya koymuştur. Biz köyümüze Aydın ailesi olarak mütevazı da olsa böyle bir cami kazandırdık. Umuyor ve diliyorum ki köylülerimiz ve civardaki insanlarımız bu mübarek yerde gelip namazlarını kıldıklarında ailemize, hepimize hayırlı dualar edeceklerdir. Biz bu hizmeti Aydın ailesi olarak yapmaktan mutluyuz. Bayburt'umuza ve köyümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" diye kaydetti.

Bayburt'un dışına çıkanların Bayburt'a yatırım yapması gerektiği üzerinde durarak sözlerine başlayan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise Bayburt'un dışına çıkanların Bayburt'ta ev yapmasını hiç olmazsa cenazelerini Bayburt'a getirmeleri temennisini yineledi.

Hasan Hüseyin Aydın'ın eşi Sevda Hanım ise böyle bir caminin yapılmasında onur duyduğunu vurgulayarak katılanlara ve cami de emeği olanlara, Hasan Hüseyin Aydın'ın arkadaşlarına ve Yoncalı köylülerine teşekkürlerini iletti. Cami için hiçbir şeyi esirgemediklerini vurgulayan Sevda Aydın, daha güzel hizmetler yapacakları temennisinde bulundu.

Hasan Hüseyin Aydın Camisi, 750 metrekare alan üzerine beş yüz kişi kapasiteli, 3 kat tam teşekküllü ve yaklaşık bir milyon lira harcanan cami, yapılan dua ile açıldı.

- BAYBURT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title