Haberler

'Bayan Girişimciler ve İstihdama Yönelik Faaliyetler' Paneli

Develi İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, 'Bayan Girişimciler ve İstihdama Yönetik Faaliyetler' Paneli Düzenlendi

Develi İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, 'Bayan Girişimciler ve İstihdama Yönetik Faaliyetler' paneli düzenlendi.

Develi Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 'Maharetli Eller' ve 'Şefkatli Eller' projelerinde kurs gören bayanların talepleri üzerine, Develi Kaymakamlığı tarafından davet edilen Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı ve Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Eczacı Ayşe Uzunlu, Dermatolog Doktor Sema Karaoğlu, Garanti Bankası Develi Şube Müdürü Ayla Küçük'ün katıldığı panel, çok renkli geçti.

Konuşmacılardan Ayşe Uzunlu, Develili kadınların tek başına değil de 3-5 kişi olarak bir araya gelip iş kuracak kapasitede olmalarından duyduğu memuniyeti dile getirdi. Tekstil sektöründe artık metre usulü evlerde iş yapılabildiğini, Develi ilçesinde çeşitli konularda yüzlerce bayanın sertifika almış olduğunu, ancak hiç birinin bir diğerinden haberinin olmadığını belirten Uzunlu, acilen ilçeye bir 'Bilgi Bankası' oluşturulması gerektiğini vurguladı. Uzunlu konuşmasında, 'Memleketimizde iş arayan çok, işçi arayan da çok. Ancak arada iletişim eksikliği olduğu ve kurumsallaşılamadığı için iş arayan aradığı işi bulamıyor, işçi arayan da aradığı işçi ya da kalifiye elemana ulaşamıyor. Bu iletişim ağı kurulduğu takdirde bir çok kişi, iş sahibi olabilecek' dedi. Panelde konuşan Dr. Sema Karaoğlu ise, 'Bayan girişimciler olarak, iş hayatınızda inatçılık yapın. İnat etmez, hemen pes ederseniz başaramazsınız. Kimse armutu pişirip sizin ağzınıza koymaz' dedi. Dr. Karaoğlu, bayanların risk almaları gerektiğini, kıvrak zekaları sayesinde almış oldukları riskin kendilerini başarıya taşıyacağını ve her birinin başarılı iş kadını olarak hem ailesine, evine hem de ülkeye katkı sağlayacaklarını kaydetti. Başarılı girişimci bayanlardan Ayla Küçük de, kadınların iyi bir eş, iyi bir anne olmalarına ilave olarak iyi bir de iş kadını olmalarının ticaret sektörüne canlılık kazandıracağını belirtti.

Kursiyerlerin yeni bir iş yeri açma ve desteklemeler için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusundaki soruyu da cevaplayan Küçük, 'Sizler hemen ticari kimlik için esnaf odası, ticaret odası gibi kuruluşlardan birine uğrayıp bir de ticari kimlik kazanmalısınız' dedi.

Kursiyerlerden Şerife Paksoy, 'Ben İstanbul'dan Develi'ye geleli, birkaç ay oldu. Develi'de yakaladığım bayan girişimci ruhunu, İstanbul'da yakalayamamıştım. İlçemizi çok gelişmiş olarak gördüm. Hele hele bayanların ticaret sektöründe girişimci olmalarından da ayrıca memnunum. Projelerin hayata geçmesinde katkısı olanlara teşekkür ediyorum' dedi.

Panele katılanlara, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkanı Recep Özkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Karabulut teşekkür ederek, birer buket çiçek takdim ettiler.

(NÖ-ZB-İÇR-MHD) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title