Haberler

Batum İktidarı Fındıkla Vurdu

Batum: "Fındığı İşleyen Firmaların Batması İktidarı İlgilendirmez mi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'un Giresun'daki incelemeleri sona erdi. İktidarın kente ilgisiz kaldığını ifade eden Batum, "Fındığınızı işleyen, lafa geldiğinde 'Dünyanın fındığının yüzde 80'ini biz üretiyoruz' diyen ama bu fındığı işleyen firmaların arka arkaya batması, ekonomik olarak güçlüklere düşmesi bir iktidarın hiç mi ilgisini çekmez. Bu yüzden bu ilgisizliği ortadan kaldıracağızö diye konuştu.

Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Giresun'a gelen Süheyl Batum ve Nesrin Baytok, iki gün boyunca halkı dinlediklerini ve izlenimlerinin ardından seçime yönelik bir değerlendirme yapacaklarını söylediler.

Ankara Milletvekili ve Giresun Koordinatörü Baytok, Giresun'un AK Parti iktidarı döneminde çok ihmal edildiğini ifade ederek, "Turizm potansiyeli yüksek olan bir kent. Ancak temel bir ürünümüz olan fındık çok zayıflatılmış. İktidarın bunda çok büyük payı olduğunu gördük ve tespit ettik. Büyük bir göç vermiş, milletvekili sayısının düşmesinden de bu görülüyor. Giresun'un zayıflayan, küçülen, içine kapanan, üretimden elini çeken ve sanayileşmeden uzaklaşan bir kent olduğu anlaşılıyor. Fındık kentinde fındık işleme tesislerinin bile kapanması hayret vericiö dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ise hedeflerinin iktidar olduğunu buna da mecbur olduklarını söyledi. Batum, "Bir il eğer göç nedeniyle seçmenini, nüfusunu kaybederse, milletvekili sayısı sürekli düşerse, bu iktidarı hiç ilgilendirmez, 'Boşver, ben buradaki sayıyı alayım yeterlidir bana' derse, bunda bir gariplik vardır. Giresunlular bunu algılamayacak mı? Fındığınızı işleyen, lafa geldiğinde 'Dünyanın fındığının yüzde 80'ini biz üretiyoruz' diyen ama bu fındığı işleyen firmaların arka arkaya batması, ekonomik olarak güçlüklere düşmesi bir iktidarın hiç mi ilgisini çekmez. Bu yüzden bu ilgisizliği ortadan kaldıracağızö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title