Haberler

Batman - Hdp Grup Başkan Vekili Baluken Bahçeli, Erdoğan'ın Yedek Lastiği Gibi

Hdp Grup Başkan Vekili Baluken Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibiBatman'da Darbeye hayır, demokrasiye sahip çık mitinginde konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, İstanbul Yenikapı'daki mitinge katılan CHP ve MHP Genel Başkanlarını eleştirerek, Yeni birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada savaş cephesidir.

Hdp Grup Başkan Vekili Baluken Bahçeli, Erdoğan'ın yedek lastiği gibi

Batman'da Darbeye hayır, demokrasiye sahip çık mitinginde konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, İstanbul Yenikapı'daki mitinge katılan CHP ve MHP Genel Başkanlarını eleştirerek, Yeni birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada savaş cephesidir. Bugün Yenikapı'da başlamış bir beraberlik, birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada kahve olurlar. Üçü bir arada nescafe. Ambalaj aynı, içindekiler farklı. İşte bunlar budur. Kokusu bozuk, tadı bozuk, son kullanım tarihi geçen bunlar acı kahveden başka bir şey değiller. Öyle bir araya gelmeleri de halkımızı korkutmaz. Bakın onları uyarıyoruz; Yenikapı mitingi bizi korkutmaz. Bahçeli'yi biliyorsunuz, artık Erdoğan'ın yedek lastiğidir dedi.

HDP tarafından düzenlenen Darbeye hayır, demokrasiye sahip çık mitingine HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı. 16 Mayıs şehir stadı bitişiğindeki alanda yapılan mitingte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Mitingde konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, iktidara çattı. Baluken, bedava ekmek ve döner dağıttıkları mitinglerle vaat ve ihaleyle mitinglerini bizim mitinglerle kıyaslamaya gidiyorlar. Bizim harcayacak trilyonlarımız yok. Bu mitingde dağıtacağımız bedava su ve yemeklerimiz de yok. Ama şehitlerimizden devir aldığımız onur ve hasiyet mücadeleniz var. Çok şükür bugüne kadar bu halk, bu hasiyet mücadelede en onurlu duruşu gösterdi. Yenikapı'da bir araya gelenler, şöyle bir kameraya bakıp bu mitingimizi izlesinler. AKP'si, CHP'si ve MHP'si var ya. Hani tekleyen partiler var ya; düne kadar 'tek dil, tek millet, tek devlet' diyorlardı. Bak şimdi birbirlerinin etrafında 'tek lider, tek miting diyorlar. Ama kar etmez. Bunlar yeni bir araya gelmiş değiller.

DARBEDEN ÇIKMIŞ KAHRAMAN İLAN EDİYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran'dan sonra halk iradesine karşı bir sivil darbe gerçekleştirdiğini, Saray darbesi yaptığını belirten Baluken, şöyle devam etti;

Bütün Türkiye ve bütün dünyaya sanki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir araya geldiğinin propagandasını yürütüyorlar. Oysa biz biliyoruz ki; yürütülen bütün savaş politikasında bugüne kadar bu topraklarda işlenen bütün katliamlarında bu üç parti yine bir aradaydılar. Birliktelikleri daha önce Cizre'de, Silopi'de, Sur'da Kürt halkına dayattıkları katliamlarda bu üç parti tavrını koymuştu. Bakın, şimdi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Tayyip Erdoğan'ın, darbeden çıkmış bir kahraman olarak lanse etmeye çalışıyorlar. Yav el insaf el insaf; biz Erdoğan'ı 7 Haziran'dan sonra halk iradesine bir sivil darbe yaptığını, Saray darbesini yaptığını tam bir yıldır söylüyoruz. Sivil darbe yapan bir kişi darbe girişiminde nasıl bir kahraman olur. Kendisine şunu söylüyoruz; İmralı görüşmeleri sırasında ta 2.5 yıl önce Öcalan uyarmıştı; gidin buna söyleyin; eğer çözüm masası devrilirse, eğer yeniden savaş kararı verilirse; bilin ki; Türkiye 10 yılda bir, 5 yılda bir darbe görecek darbe süreciyle karşı karşıya gelecek. Bunlar İmralı tutanaklarında var. Cesaretleri varsa o tutanakları açıklasınlar

BİRLİKLERİ YENİ DEĞİL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Baluken, Yeni birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada savaş cephesidir. Bugün Yenikapı'da başlamış bir beraberlik, birliktelik yok. Bunlar üçü bir arada kahve olurlar. Üçü bir arada nescafe. Ambalaj aynı, içindekiler farklı. İşte bunlar budur. Kokusu bozuk, tadı bozuk, son kullanım tarihi geçen bunlar acı kahveden başka bir şey değiller. Biz bunları iyi tanıyoruz. Biz çok şükür Batman Kürt halkı olarak, ezilen haklar olarak bu acı kahveden bırakın bir yudum içmeyi, tenezzül etmeyi, yanından bile geçmedik. Halkların da artık bunu görmesi gerekiyor. Öyle bir araya gelmeleri de halkımızı korkutmaz. Bakın onları uyarıyoruz; Yenikapı mitingi bizi korkutmaz. Bahçeli'yi biliyorsunuz, artık Erdoğan'ın yedek lastiğidir. Kılıçdaroğlu'na da şunu söylüyoruz; mitingten sonra bu akşam Kısıklı'ya gidin, yarın da üçünüz, üç gün üç gece sarayın önünde nöbet tutun yine kar etmez. Biz korkmayız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Bahçeli İdris Baluken Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
title