Haberler

Batman'da "Mahalle Polisleri" Görevlendirilecek

Batman Valisi Ahmet Turhan, "Geçmişte nasıl mahalle bekçileri varsa biz de mahalle polislerini devreye sokacağız."

Batman Valisi Ahmet Turhan, "Geçmişte nasıl mahalle bekçileri varsa biz de mahalle polislerini devreye sokacağız. Bu polisler herkesi tanıyacak" dedi.

Turhan, geçen yıl Batman'da gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere düzenlediği basın toplantısında, gençlerin önündeki en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunu, bu sorunun sadece zabıta ve polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini söyledi.

Ailelerin ve muhtarların da çözüme katkı sunmaları gerektiğini ifade eden Turhan, "Geçmişte nasıl mahalle bekçileri varsa, biz de mahalle polislerini devreye sokacağız. Bu polisler herkesi tanıyacak. Bu konuda basına da iş düşüyor. Hırsız ve uyuşturucu satanlara karşı mahalle polisleri görev yapacak. Bu konuda halkın da bilinçlendirilmesi lazım" dedi.

-"Hırsızlar yasal boşluktan yararlanıyor"-

Turhan, kentte günde yaklaşık 10 hırsızlık olayının adliye ve emniyete intikal ettiğini ifade ederek, hırsızlığın en büyük suç olduğunu, hangi tedbir alınırsa alınsın hırsızlığın ancak azaltılabileceğini söyledi.

Hırsızların yakalandığını fakat ertesi gün bırakıldığını belirten Turhan,

"Hırsızlar yasal boşluktan yararlanıyor. Bunun için geçtiğimiz günlerde toplanan komisyonda bundan böyle hırsızların serbest bırakılmamasını istedik. Bu hırsızların rehabilite edilmesi gerektiğini belirttik. ve öyle yapacağız. Yakalanan hırsızların ertesi gün bırakılmaları durumunda kamuoyunda bir şüphe oluşuyor. Buna izin vermeyeceğiz. Kentte geçen yıl 2 bin 713 hırsızlık olayı meydana geldi. Bunların bin 1'i aydınlatıldı. Bin 712'sinin faili meçhul kaldı" şeklinde konuştu.

-Batman Havaalanından uçuşlar-

Turhan, Diyarbakır Havaalanının bakıma alınması nedeniyle uçuşların Batman'dan yapılacağını söyledi.

Bunun yanı sıra Umre uçuşlarının da Batman'dan yapılacağına dikkati çeken Turhan, mart ayından sonra özel seyahat firmalarının Batman'dan, İstanbul'a, Ankara'ya ve İzmir'e uçuşlar gerçekleştireceğini belirtti.

Turhan, Batman'da sokak çocuklarına yönelik de bir takım projeler hazırladıklarınI ifade ederek şöyle dedi:

"Kültür Merkezinde çocuk lokali, Gençlik Merkezimizde de kurslar açtık. Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılacak bir uygulama ile hafta sonları da okullar çocuklar için açık tutulacak. Çocukların bilgisayar laboratuvarlarında çalışmaları sağlanacak. Okulların bulunduğu bölgede halı sahalar yapılacak. Batman'ın sosyal haritası çıkarılacak. Kentte kadın doğum hastanesi için 28 dönüm arazi tahsis edildi. Yakında inşaatına başlanacak. Amacımız 200 yataklı değil, 300 yataklı hastane yapmaktır. Stadyum için yer tahsis çalışmaları devam ediyor. Yeni yapılan çevre yolunda 15 bin kişilik stadyum için de 100 dönümlük hazine arazisi tahsis ettik. Protokoller imzalandı. Yakında ihalesine çıkılacak. Yeni çevre yolunda bin 500 dönümlük bir yeşil kuşak çalışması yaptık. Bu bölgede imar çalışmalarımız sürüyor."

Turhan, bir gazetecinin Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan mevkisindeki özel bir firmaya ait petrol arama tesisine terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen ve 3 özel güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği bir kişinin de yaralandığı olayı hatırlatması ve soruşturma ile ilgili bir gelişme olup olmadığı yönündeki sorusuna, "Soruşturma sürüyor. Ancak bölgede görev yaptığım 8 yıllık tecrübeme dayanarak bunu terör örgütünün taşeron bir olayı olarak görüyorum" dedi.

- BATMAN

Kaynak: AA / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title