Haberler

Batman'da Engelliler İçin Araç Parkı Yapılacak

Batman'da engellilerin araçları park yapılacak.

Batman'da engellilerin araçları park yapılacak.

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Batman Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan incelemede Batman'da yaklaşık 35 bin adet kayıtlı araç olduğu ve bunların yaklaşık 200'ünün engelli aracı olduğu görüldüğü belirtildi.

Bu araçlara ilaveten çevre il ve ilçelerden,Batman'a gelen özürlü araçların da eklenmesiyle Batman trafiğinde günde ortalama 400 engelli aracının dolaştığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Batman il genelinde ise 400 araç için sadece Cumhuriyet Meydanı'na 1 adet engelli araç park yeri bulunuyor. Engelli vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için PTT Kargo önüne 2 araçlık, Medikalpark Hastanesi önüne 2 araçlık, Ziraat Bankası önüne 2 araçlık, Öğretmenevi önüne 2 araçlık, TEB Bankası Toptancılar Caddesi Kavşağı önüne 2 araçlık, özürlü park yeri tahsis edilmesi konusunda il Trafik Komisyonu Başkanlığına teklif sunuldu. Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu'nun başkanlığında toplanan İl Trafik Komisyonunda 1 adet olan engelli araç parkına ilaveten 10 adet daha engelli araç parkı yapılmasına karar verildi."

- BATMAN

Kaynak: AA / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title