Haberler

Başkentte Kültür Sanat (1)

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (cso), Rengim Gökmen Şefliğinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseriyle Seyircinin Karşısında Olacak

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Rengim Gökmen şefliğinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseriyle seyircinin karşısında olacak.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Cihan Ünal'ın anlatıcı olarak yer alacağı konserde, mezzo soprano Şebnem Algın, tenor Metin Turan, bas sanatçısı Tuncay Kurtoğlu orkestraya eşlik edecek. Konserde, Ulvi Cemal Erkin'in 'Köçekçe', Kıvanç Tepe'nin 'Bu Vatan Bizim' isimli eserleri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası Işın Metin şefliğinde Cumhuriyet Bayramı konseri verecek. Orkestraya, Bilkent Gençlik Korosu da eşlik edecek. Konserde, Atilla Aldemir'in 'viyolaB. Bartok', 'Viyola KonçertosuA.' ile Adnan Saygun'un, 'Senfoni No.1, Op. 29M. Sun' ve 'Cumhuriyet Marşları' seslendirilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta 14 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 3 eserle sahne alacak.

Başkentte hafta boyunca yapılacak kültür sanat etkinlikleri şöyle:

- TİYATRO-

BÜYÜK TİYATRO: Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği 'Kerbela', yarın, 31 ve 2 Kasımda izleyiciyle buluşacak. Dekor tasarımını Murat Gülmez'in, giysi tasarımını Hale Eren'in yaptığı eserin ışık düzeni Yakup Çartık'a ait. Oyunda, Rengin Samurçay, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener, Nihat Hakan Güney, Ersin Ayhan, başlıca rolleri paylaşıyor.

KÜÇÜK TİYATRO: Barış Eren'in yazıp yönettiği 'Soğuk Bir Berlin Gecesi', yarın ve 30 Ekimde sahnelenecek. Oyunun dekoru Sinan Yardımedici'ye, kostümü Günnur Orhon'a, ışığı Zeynel Işık'a ait. Oyunda, Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş, Mahmut Işık rol alıyor.

'Büyümek İstiyorum' adlı çocuk oyunu, 31 Ekimde minik izleyiciler için sahnelenecek. Modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran ve özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleyen 'Geç Kalanlar' adlı oyun, 2 ve 3 Kasımda seyirciyle buluşacak. Pervin Ünalp'ın yazdığı, Nesrin Üstkanat'ın yönettiği eserin dekor tasarımını Işın Mumcu, giysi tasarımını Sevgi Türkay yaptı. Işık düzenini Osman Uzgören'in yaptığı eserde, Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Miraç Elligram oynuyor.

AKÜN SAHNESİ: Nazım Hikmet'in yazdığı, Nihat Asyalı'nın düzenlediği, Rüştü Asyalı'nın yönetip yorumladığı 'Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan 'Onbir Tablo' adlı oyun yarın, 30 ve 31 Ekimde sahnelenecek. Dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar'a, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç'e, müziği Cem İdiz'e ait oyunda, Rüştü Asyalı ve Cem İdiz rol alıyor.

Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un 'Bir Delinin Hatıra Defteri', 30 ve 31 Ekimde temsil verecek. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı ise Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Kredi Kartı Vak'aaa' 2 ve 3 Kasımda seyirciyle buluşacak.

ALTINDAĞ TİYATROSU:

Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği 'Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun', yarın, 30 ve 31 Ekimde seyircinin karşısında olacak. Dekor tasarımını Ceren Karahan'ın, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı eserin ışık düzeni Zeynel Işık'ın imzasını taşıyor. Oyunda, Devrim Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ile Gonca Erçil rol alıyor.

Semih Sergen'in yazdığı ve yönettiği 'Erkek ve Kadın' adlı oyun, 2-4 Kasımda sahnelenecek. Dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'e, ışık tasarımı Ahmet Karademir'e, müzik düzeni Can Atilla'ya ait oyunda, Bilal Gürdere, Buket Türkyılmaz, Nesrin Üstkanat, Emine Semra Gökalp, Oktay Dal, Pınar Gün, Akın Berk Sağıroğlu rol alıyor.

STÜDYO SAHNE: Devlet Tiyatrolarında ilk kez prömiyer yapan 'Moskova-Petuşki Yolun Sonu' adlı oyun, 31 Ekimde seyircinin karşısında olacak. Venedict Yerofeev'in yazdığı Umut Toprak'ın yönettiği oyunda, Murat Çidamlı, Tolga Tecer, Suat Karausta rol alıyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Ali Cem Köroğlu'na, ışık tasarımı Osman Uzgören, müzik düzeni Tolga Tecer ve Fırat Akarcalı'ya ait.

Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un 'Bir Delinin Hatıra Defteri', 2 Kasımda temsil verecek. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı ise Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU: Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun yazdığı, Berkun Oya'nın uyarladığı, Bengisu Doğruer'in yönettiği 'Yaban' 30 Ekim, 3 ve 4 Kasımda seyirciyle buluşacak. Dekoru Aytuğ Dereli'ye, kostümü Esra Selah'a, ışığı Kazım Öztürk'e, müziği Can Atilla'ya ait oyunda, Mesut Turan, Emre Erçil, Cebrail Esen, Şekip Taşpınar, Gürkan Görbil, Hayrettin Engin, Sedat Keçeci, Abdullah İndir, Pervin Ünalp, Meral Niron, İbrahim Korumaz başlıca rolleri paylaşıyor. Çocuk oyunu 'Boğaçhan', 2 Kasımda prömiyer yapacak.

ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ:

Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun 'Fosforlu Cevriye', 2-4 Kasımda sahnelenecek. Dekor ve kostümü Hakan Dündar'a, ışığı Yakup Çartık'a, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

ŞİNASİ SAHNESİ:

Paola Levi'nin yazdığı, Tarık Leventoğlu'nun Türkçe'ye çevirdiği, Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği 'Trafik Cezası' adlı oyun, yarın, 30, 31 ve 2 Kasımda seyirciyle buluşacak. Dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Ceren Karahan'a, ışık tasarımı Zeynel Işık'a ait oyunda, Mithat Erdemli, Şemsettin Zırhlı, Ünsal Coşar, Ercan Eker, Ali Fuat Davutoğlu, Aykut Ünal, Edip Tümerkan, Eren Oray, Ebru Sungar, Haydar Gültepe, Tuncer Yığcı, Ahmet Türkoğlu, Hülya Dizmen, Mehmet Gökçer rol alıyor.

Çocuk oyunu 'Büyümek İstiyorum', 3 Kasımda minik izleyiler için sahnelenecek.

- OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ: Cumhuriyet Bayramı özel konseri, sanatseverlerce 30 Ekimde ücretsiz izlenebilecek.

ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ: 'Seslerle Anadolu' adlı müzikli oyun yarın temsil verecek.

OPERET SAHNESİ: Müzikal komedi 'Bir Tenor Aranıyor', 30 Ekim Cumartesi sahne alacak.

- KONSER-

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 29 Ekimde Rengim Gökmen şefliğinde, Cumhuriyet Bayramı konseriyle seyircinin karşısında olacak.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Cihan Ünal'ın anlatıcı olarak yer alacağı konserde, mezzo soprano Şebnem Algın, tenor Metin Turan, bas sanatçısı Tuncay Kurtoğlu orkestraya eşlik edecek. Konserde, Ulvi Cemal Erkin'in 'Köçekçe', Kıvanç Tepe'nin 'Bu Vatan Bizim' isimli marşları yorumlanacak.

BİLKENT KONSER SALONU: Bilkent Senfoni Orkestrası Işın Metin şefliğinde Cumhuriyet Bayramı konseri verecek. Orkestraya Bilkent Gençlik Korosu da eşlik edecek. Konserde, Atilla Aldemir'in 'viyolaB. Bartok', 'Viyola KonçertosuA.' ile Adnan Saygun'un, 'Senfoni No.1, Op. 29M. Sun' ve 'Cumhuriyet Marşları' seslendirilecek.

(Sürecek)

(ELF-DEL) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title