Haberler

Başkentte Dolu ve Sağanak, Ekili Alanlara Zarar Verdi

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, sağanak ve dolu nedeniyle ekili alanlarda maddi hasar meydana geldiğini, sabahın erken saatlerinden itibaren ilgili birimlerin hasar tespit çalışmalarına başladığını söyledi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, sağanak ve dolu nedeniyle ekili alanlarda maddi hasar meydana geldiğini, sabahın erken saatlerinden itibaren ilgili birimlerin hasar tespit çalışmalarına başladığını söyledi.

Dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, bazı bölgelerde doluya dönüştü. Çubuk ilçesine bağlı Güldarpı, Yenice, Esenboğa, Yazır, Gökçedere ve Aşağı Çavundur mahallelerinde salatalık ve karpuz başta olmak üzere sebze ile buğday ekili alanlar zarar gördü.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede meydana gelen yağışlarda büyük hasarın Güldarpı mahallesinde oluştuğunu belirtti.

Şahin, "Güldarpı mahallemizde rüzgar nedeniyle yola devrilen kavak ağaçları belediye ekipleri tarafından kaldırılırken, elektrik direkleri de BEDAŞ tarafından onarıldı. Can kaybı yaşanmayan olayda maddi hasar meydana gelmiştir. Hasar tespit çalışmasına da ilgili birimlerimiz sabah erken saatlerde başladı" dedi.

Çubuk Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengiz Akbayrak ise ilçede ilk belirlemelere göre 750 hektar alandaki sebze ve meyvenin bazı bölgelerde yüzde 60, bazı bölgelerde de yüzde 100 oranında zarar gördüğünü söyledi.

Zarar tespit çalışmalarının halen devam ettiğini vurgulayan Akbayrak,

"Tarım sigortası yaptıran çiftçimizin zararı sigorta tarafından tanzim edilir. Ancak çiftçimizin büyük bir kısmının sigortasının bulunmadığını biliyoruz. Biz, gerekli tespit çalışmalarımızı yaparak gerekli mercilere bildireceğiz. Nasıl bir çözüm yolu bulunur onu tam olarak bilmiyoruz" dedi.

-TURŞUNUN HAMMADDESİ SALATALIK DA BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ-

Çubuk Turşu ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli ise dolu yağışının özellikle salatalık tarlalarına büyük hasar verdiğini söyledi.

Benli, bazı bölgelerde ilk tespitlere göre hasarın yüzde 80 civarında olduğunu, bu yıl çok yüksek bir rekolte beklediklerini ancak çiftçinin, daha iki kez salatalıkları toplamadan büyük bir zarara uğradığını bildirdi.

-ÇİFTÇİ DEVLETTEN YARDIM BEKLİYOR-

Fatih Mahallesinde yaklaşık 70 dönümün üzerinde salatalık ektiğini söyleyen Kadir Arslan (60), dolu nedeniyle çok büyük zarar gördüğünü söyledi.

Gözyaşlarını tutamayan Arslan, "Daha henüz bir sefer salatalık toplayabildik. Mersin'den çoluk çocuk 25 kişi çalıştırmak üzere getirdim. Ben bu insanların parasını şimdi nasıl vereceğim? Daha henüz gübrenin, tohumun parasını vermedim. Ben iflas ettim. Sesimizi Sayın Başbakanımız duysun, her şeye çare bulan Başbakanımız bizim derdimize de çare bulsun" dedi.

Elif Arslan ise "Şu mübarek günde çıra gibi yandık. Tüm emeklerimiz boşa gitti. Biz şimdi ne yapacağız?" diye konuştu.

Aşağı Çavundur mahallesinde bulunan salatalık tarlalarında çalışmak üzere Şanlıurfa'dan gelen Hasan Kısa (58) da kurdukları çadırlarda yaklaşık 70 kişi kaldıklarını anlattı.

Yağışta çadırların da su aldığını ifade eden Kısa, "Biz çadırlarımızın su almasına üzülmedik. Ekmek parası kazanmak için geldiğimiz salatalık tarlalarının hasar görmesine üzüldük. İlk defa bugün salatalık toplamaya başlamıştık. Dolu nedeniyle çok büyük hasar meydana geldi. İş yapamadan gitmek zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.

-AKYURT'TA 3 EVİN ÇATISI UÇTU-

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise Balıkesir, Güzelhisar ve Çelikli mahallerinde dolu yağışı ile birlikte oluşan hortumun binalarda, ağaçlarda ve elektrik direklerinde zararlara neden olduğunu söyledi.

Ayantaş, Balıkesir mahallesine elektrik verilemediğini ve 3 evin çatısının uçtuğunu yüzlerce dönüm sebze tarlasının da zarar gördüğünü bildirdi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title