Haberler

Başkent'in Geleneksel Gecesinde 2.5 Ton Hamsi Tüketildi

Başkent Üniversitesi'nin Geleneksel Hamsi Kokteyli Gölbaşı'nda Yapıldı. Üniversite Çalışanlarının Yanı Sıra Siyaset Dünyasını da Buluşturan Gecede 2.5 Ton Hamsi Tüketildi. Üniversitenin Karadenizli Kurucusu ve Rektörü Prof.dr. Mehmet Haberal, Hamsi Baklavasından, Hamsi Turşusuna Kadar, Hamsiyle Yapılan Her Lezzeti Konuklarına Sundu.

Başkent Üniversitesi'nin Geleneksel Hamsi Kokteyli Gölbaşı Patalya Otel'de yapıldı.

Geleneksel Hamsi Kokteyli Başkent Üniversitesi çalışanlarının yanı sıra başta 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski çalışma arkadaşları olmak üzere, eski ve yeni siyaset dünyasını buluşturdu. Gecede 2.5 ton hamsi tüketilirken, üniversitenin Karadenizli kurucusu ve Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal, konuklarına hamsinin baklavasından turşusuna kadar her türünü tanıttı.

Hamsi Kokteyli'ne başta 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve kurmayları olmak üzere, eski ve yeni siyasetçiler ilgi gösterdi. Başkent Üniversitesi dekanları ve fakülte sekreterlerinin de katıldığı gecede, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, Ankara Valisi Kemal Önal, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Kamran İnan, Sebahattin Çakmakoğlu, Sümer Oral, İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Ömer Şarlak, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Doğramacı, yazar Turgut Özakman ve ATO Başkanı Sinan Aygün de yer aldı.

Konuklarını kapıda karşılayan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haberal, 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel ve Ankara Valisi Önal ile birlikte oturdu ve uzun süre sohbet etti. Demirel ve eski siyaset arkadaşlarının bir araya geldiği gecede siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu da yer aldı.

Gecenin düzenlendiği 4 katlı oteli dolduran davetliler için hamsiyle yapılan her tür yemek hazır bulundu. Hamsi pilavı, hamsi çorbası, hamsi böreği ve hamsili baklava gibi çeşitlerin yer aldığı gecede davetliler, dört ayrı yerde kurulan açık büfelerden yemek ve tatlı çeşitlerini tattı.

Ocak ayı başından itibaren bu gece için hamsi siparişi veren otel yönetimi gece boyunca 2.5 ton hamsi tüketildiği, dileyen davetliler için farklı balık türlerinin de hazırlandığı bilgisini verdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title