Haberler

Başkanın Çete İsyanı

Aleyhinde Çıkan İddialarla İlgili Basın Toplantısı Düzenleyen Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, "İddiaların Biri Doğru Olsun, Yarım Saat İçerisinde Tüm Siyasi Kariyerimden İstifa Ederim" Dedi.

Aleyhinde çıkan iddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, "İddiaların biri doğru olsun, yarım saat içerisinde tüm siyasi kariyerimden istifa ederim" dedi. İddiaları ortaya atan kişinin, göreve geldiğinde belediyede görev yapan tek memur olan eski İmar Müdürü Hüseyin Çelik olduğunu ve bu iddiaların asılsız olduğunu da savunan Yıldız, "Çete suçundan yargılanan bu şahıs, iddiaları basına vereceğini söyleyerek, 1 milyon dolar para istedi.

Ayrıca, terör örgütünün sözcülüğünü yapan bir yayın organında haber yaparak beni hedef gösterdi" dedi.

İstanbul Park ve konut yapılaşmasıyla son zamanlarda adını duyuran Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, bazı basın organlarında hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda basının karşısına çıkan Yıldız, iddiaların asılsız olduğunu iddia ederek konu ile ilgili hukuki girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

İddiaları tek tek değerlendiren Yıldız, usulsüz yapıldığı iddia edilen belediyenin arsa satışı ile ilgili; "En yüksek teklifi veren, ihaleyi almıştır. Her şey hukuki çerçevede belgeleriyle dosyamızdadır. İhaleye katılanların teklifler elimizde mevcuttur. Ancak, bu ihaleden 21 gün sonra eski imar müdürü, evrakta sahtecilik yaparak ihalenin ertelendiğine ilişkin, ihaleye girenlerden birine dilekçe yazdırmıştır. Ancak, yapılan incelemede bu şahsın bu dilekçeden haberinin olmadığı ortaya çıktı. Bu sahte belge aleyhimizde kullanılmak istenmektedir" dedi.

Yıldız, kendi arsası ile ilgili imar değişikliği yaptığına dair iddialarla ilgili ise, "Bahse konu 4 dönümlük yer 20 yıldır benim. Göreve geldiğimiz 2004 yılının ilk ayında beldemizde 1/ 1000 ve 1/ 5000'lik planları yaptırdık. Bu planlara göre, 10 bin kişinin hissedar olduğu toplam 2 bin 700 hektar alanda plan yapılmış oluyor, bunlardan biri de benim. Her vatandaş gibi benimde bu planlara itiraz etme hakkım bulunmaktaydı. Buraya yüzde 45 konut hakkı olmasına rağmen, ben ticaret alanı olarak kullanarak yüzde 20 imar talep ettim. Yani, aslında ben zarar etmiş oluyorum" şeklinde cevap verdi.

Yıldız, hafriyat ve F-1 otopark alanı ile ilgili iddialara da "Otoparkları yapmamız için, İBB ve Valiliği, yazılı talepte bulunmuştur. Bizde bunun üzerine, 3 ay gibi kısa sürede ihaleyi yapıp otoparkları Formula yarışlarının hizmetine sunduk" dedi.

Bu iddiaların, bir zamanlar Akfırat Belediyesi'nde İmar Müdürü olarak görevli tek memur olan Hüseyin Çelik tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını savunan Yıldız, "Hüseyin Çelik denilen kişi, biz göreve geldiğimizde İmar Müdürü olarak görev yapıyordu. Ancak, sonradan gelen ihbarlar ve yaptığımız araştırma sonunda bazı yolsuzluklara adının karıştığını tespit ettik. Bunun üzerine, santralde görevlendirdik. Bu defa da özel kalem müdürü sıfatını kullandı. Bunun üzerine 2006 yılında görevine son verdik.

Yaptığımız araştırmada Çelik'in İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, silahlı gasp, tahsilat gibi birçok suçtan yargılandığı ortaya çıktı. Mal varlığı ile ilgili yaptığımız araştırmada ise 700 bin YTL mal varlığına salip olduğu ortaya çıktı. Şahıs görevden alındıktan sonra, sahte evraklar ve dosyalarla basın kuruluşlarına servis yapmaya başladı. Hatta PKK'nın bir yayın organında aleyhimize haber yaptırdı. Buna karşılık, bizlerden de 1 milyon dolar gibi para istedi. Bu kişinin arkasında olan terör ve mafya dediğimiz kişiler, belge toplamasını istedikleri bazı belediye çalışanlarını da tehdit ediyor" dedi.

Hilmi Yıldız, iddialardan birinin doğru olması durumunda, belediye başkanlığının yanı sıra, siyasi hayatını da sonlandırmak için istifa edeceğini söyledi. İddialar ve gelişmelerle ilgili yasal işlemler başlattıklarını da belirterek, "Bu iddiaların incelenmesi için İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nden müfettiş görevlendirilmesini istedim. Ayrıca, buradan Bayındırlık ve İmar Müdürlüğü'ne de ihbarda bulunmak istiyorum. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nden, bir tabu ile ilgili, taraf olmadıktan bilgi alamazken, bu insanlar binlerce insanın tapularının fotokopisini nasıl ele geçiriyor. Bunun araştırılmasını istiyorum" diye konuştu.

(FA-EY-EY-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title