Haberler

Başkan Yılmaz, Arap Yatırımcılara Samsun'u Anlattı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da arazi satın alıp turizme yönelik yatırım yapmayı hedefleyen Arap yatırımcıları kabul etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da arazi satın alıp turizme yönelik yatırım yapmayı hedefleyen Arap yatırımcıları kabul etti.

Filistin'in Bala Belediye Başkan Yardımcısı Ammar Abu Ghli, Katarlı iş adamı Ahmad Yonos, Aza Grup yetkilisi Hüseyin Suzan ile Serkan Öksüz, Iraklı yatırımcı İbrahim Al Sarabi ile Arap gazetecilerin katıldığı görüşmede Arap yatırımcılar, Yakakent ilçesinde arazi alıp turizme yönelik hizmet etmek istediklerini belirtti.

Arap yatırımcılara Samsun'un avantajlarını anlatan Yılmaz, kentin hayatın ve yaşamın en kolay, kentsel ölçekte yerel yönetim hizmetlerinin geniş bir şehir olduğunu söyledi.

Turizme yönelik köylerin fiziki altyapı sorunlarını büyük oranda çözdüklerini ve köy ekonomilerini geliştirmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Birkaç sene sonra Avrupa şehirlerinde olduğu gibi köylerde yaşayıp şehirlere çalışmaya gelen insanları göreceksiniz. Şehirlerde olan imkanları köylere de taşıma yönünde yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Köylerde yaşayan insanlara çeşitli destekler vererek oraların ekonomilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Bunların meyvelerini iki sene içinde alacağız. Yakakent'in dışında Terme'nin Gölyazı sahillerinde de yatırım yapabilirsiniz. Orada da son derece güzel bir coğrafya ve tabiata sahibiz. Samsun'un neresinde yatırım yaparsanız yapın biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

İç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınıp Samsun'da bulanan 20 bin Irak ve Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde bunlar içinde öğretmen, mühendis, doktor, bilim insanı veya iş adamı varsa bunların isimlerini ve adreslerini Göç İdaresi'nden talep edip onlarla toplantı yapacağız. Bu süreç içinde mültecilerin hayatlarını iyileştirmeye yönelik nasıl katkılar verebiliriz konusunda onlarla konuşacağız. Bunun dışında 30 Suriyeli aile, sürekli bizim bakımımız altında. Kısacası tüm mülteciler bizim başımızın tacı. Onları seviyoruz. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da bizi sürekli uyarıp tembihleyerek misafirlerimize iyi bakmamızı istiyorlar, iyi ev sahipliği yapmamızı istiyorlar. Bu günler de geçer inşallah."

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Filistin Yakakent Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title