Haberler

Başkan Türk Deprem Nöbeti Tuttu

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Van depreminin ardından BDP'li belediye başkanlarının başlattığı 'nöbet' çerçevesinde nöbet tuttu.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Van depreminin ardından depremzedeleri yalnız bırakmayan BDP'li belediye başkanlarına Fazıl Türk de katıldı. Akdeniz Belediye Başkanı Türk, dün ve bugün Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ve Sürgücü Belediye Başkanı Fikri Ökmen ile birlikte Van'da nöbet tutarak depremzedelerin sorunlarını dinledi. Türk, mahallelerde incelemelerde bulanarak, depremzedelerin taleplerini dinleyen Türk, BDP'li belediyeler olarak ellerindeki tüm imkanları deprem mağduru Van halkı için seferber ettiklerini söyledi. Afet sonrası Mersin halkı ve işadamlarının duyarlılığı sayesinde bölgeye 20 TIR dolusu gıda ve acil ihtiyaç malzemesi gönderdiklerini kaydeden Türk, depremin ardından kentten başlayan kitlesel göç dalgası sonucunda da Mersin'e yaklaşık 20 bin afetzedenin geldiğini, yaklaşık 15 bin kişinin Akdeniz Belediyesi afet kriz masasına başvurduğunu anlattı.

Van ve Erciş'e depremlerin hemen ardından da geldiğini hatırlatan Başkan Türk, halkın sıkıntılarının sona ermediğini ifade ederek, "Depremin yaşandığı ilk günden beri halkımız, belediyelerimiz, kurum ve dostlarımızla birlikte afet mağduru Van halkımızın acılarını dindirmek için çalışmalar yürüttük. Bölge illeri gibi Mersin halkımız da Van'ı sahiplenmiş, depremzedelerin acı ve sıkıntıları bir ölçüde hafifletilmiştir. Ancak bu duyarlılığın sürmesi gerekmektedir. Çünkü gözlemlediğimiz kadarıyla Van halkının yaşadığı sıkıntılar büyük ölçüde devam etmektedir. Sona ermeyen artçı sarsıntılar yüzünden hasarlı evlerine giremeyen yurttaşlarımız, diğer yandan çadır içinde dondurucu soğuklarla mücadele ediyor" dedi.

Ziyaret ettiği mahallelerde karşılaştığı tabloyu, "Deprem mağduru Van halkımızın dramını ve içinde bulunduğu ağır koşulları anlatmaya kelimeler yetmiyor" sözüyle özetleyen Türk, "Depremden sonra söz verilmesine rağmen Van Belediyesi'nden yapılan kesintilerin de devam ettiğini öğrendik. Bu durum depremin yaralarını sarmaya çalışan Van Belediyesi'nin işini güçleştirirken, afetzede halkın mağduriyetini de arttırmaktadır. Yetkilileri verdikleri sözlerinde durmaya çağırıyor, afetzedelerin sıkıntılarının sona ermesi ve Van'ın yeniden tesisi için devlet ve hükümet yetkililerini samimi olarak çalışmalarını hızlandırmaya davet ediyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazıl Türk Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title