Haberler

Başkan Öngel: "Kültür Haftası Amacına Ulaştı"

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Bu Yıl "Türkü Yılı" Olarak Kutlanan 35. Silifke Kültür Haftası'nın, Uluslararası Boyutta En İyi Şekilde Yapıldığını ve Amacına Ulaştığını Söyledi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, bu yıl "Türkü yılı" olarak kutlanan 35. Silifke Kültür Haftası'nın, uluslararası boyutta en iyi şekilde yapıldığını ve amacına ulaştığını söyledi.

Silifke kültürünü, Kültür Haftası içerisinde yurt dışından ve yurt içinden gelen yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Öngel, "Silifke kültürel açıdan önemli bir ilçedir. Bu bakımdan her yıl kültür haftamızda değişik kültürlerimizi ön plana çıkarıyoruz" dedi.

Kıl çadırda başına kasket geçirip, yayıkla ayran yayan Başkan Öngel, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli ve diğer konuklara ayran ikramında bulundu.

Uluslararası Silifke Kültür Haftasının 1974 yılından itibaren kutlanmaya başlandığını belirten Öngel, "1974 yılında Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 1979 yılına kadar bu isimle kutlanan Silifke festivali, 1979 yılından itibaren ise 6. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaya başlamıştır. 1996 yılında ise adı Uluslar arası Silifke Kültür Haftası olmuştur. Türkiye'de 35 yıldır aralıksız kutlanan Silifke festivalinin diğer festivallerden farkı ise ülke içerisinde kutlanan 3. büyük festival olmasıdır. Silifke Kültür haftasında program içeriğinin çok zengin olması, ses ve güzellik yarışmaları, el işi sergileri, en iyi yoğurt yapma ve Silifke'ye özgü bir yiyecek olan en iyi batırık yapma yarışmaları, sportif müsabakalar, Göksu ırmağı üzerinde rafting sporu, Yörük kültürü etkinlikleri yer almaktadır. Her yıl bir isim koyulan Uluslar arası Silifke Kültür Haftasında Silifke'ye özgü, heybe, çilek, yoğurt, keklik, aşuk-maşuk ön plana çıkartılarak Silifke'ye ait bu ürün ve kültürün ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımına imkan sağlıyoruz" dedi.

Kültür Haftası içerisinde gençler için önemli aktiviteler düzenlediklerini belirten Öngel; "Amacımız, genç yeteneklere fırsat sağlamak, güzellik yarışması, ses yarışması, resim ve şiir yarışmaları, sportif faaliyetlerde satranç, futbol, masa tenisi, basketbol ve tenis müsabakaları düzenlemektir. Kültür etkinliği yapan sivil toplum kuruluşlarına derneklere ücretsiz yer tahsis ediyoruz. Bu dernekler Silifke kültürünü değişik yönleriyle yemek, el işleri, dokuma ve seyirlik oyunlarla yaşatmaktadırlar. Ücretsiz halk şenliği yapılıp, halkın moral değerleri artırılıyor. Silifke ve çevrede yaşayan halk bu şenliğe çok canlı bir şekilde katılarak bütün programları izliyor. Silifke kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için yaşatılmaya çalışılıyor. Ulusal ve uluslar arası boyutta Silifke tanıtılmaya çalışılıyor. Yurt dışından katılan guruplarla kültür alışverişi yapılıyor. İç turizm olarak Türkiye içinden Silifke'miz çok turist alıyor. Özellikle Mayıs ayı içerisinde Yurtdışından ve yurt içinden Mersin ve bölgesine gelen misafirler en az bir gün festival programını izlemek amacıyla Silifke'ye gelerek zaman ayırıyorlar" şeklinde konuştu.

(MŞ-AB-Y) 26.05.2008 11:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title