Haberler

Başkan Dündar, Meclis Üyelerini Bilgilendirdi

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, meclis üyelerine belediyenin devam eden ve proje halindeki çalışma alanlarını gezdirdi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, meclis üyelerine belediyenin devam eden ve proje halindeki çalışma alanlarını gezdirdi.

Belediye meclis üyeleri ile birlikte Çarşamba İletişim Fakültesi ve Çarşamba Yeni Şehir Stadyumu inşaatları ile Yeşilırmak kıyısında sosyal alanlara çevrilecek olan yerleri gezen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "2012 yılında Çarşamba tarihine damgasını vuracak yatırımları hayata geçiriyoruz" dedi.

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içerisinde kurulan Çarşamba İletişim Fakültesi'ni gezen meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Dündar, "İletişim Fakültesi'ni bin 340 metrekare kapalı alan üzerine 3 kat olarak inşa ediyoruz. 12 adet derslik, 28 adet akademik bölüm, 2 adet bilgisayar sınıfı, kütüphane, karanlık oda, montaj odası, kurgu odası, çekim odası, kantin ve çok amaçlı salon yer alıyor. Kaba inşaatında sona geldiğimiz fakülte, 2012 - 2013 öğretim yılında öğrenci almaya başlayacaktır. Hayırseverimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu'ya şükranlarımızı arz ediyoruz" diye konuştu.

Çarşamba ilçesine bölgenin en modern stadyumlarından birini inşa ettiklerini kaydeden Başkan Dündar, "Ayvacık yolu üzerinde 40 dönüm alan üzerine 5 bin kişi kapalı tribün kapasiteli olarak inşa ettiğimiz stadyumda, alt yapı, tribünler ve çimlendirme çalışmaları tamamlandı. Diğer çalışmaların devam ettiği stadyumda 9 kulvarlı atletizm pisti, tam donanımlı sporcu odaları ve kafeteryalar yer alıyor. Çarşamba spor maçlarının dışında diğer spor dallarına da hizmet verecek kapasite ve donanımda inşa edilen stadyumu önümüzdeki ay tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Çarşamba'yı şehir merkezi'nden ikiye ayıran Yeşilırmak üzerinde çok önemli çalışmalarının olduğunun altını çizen Başkan Dündar şöyle konuştu: "Sedde ve sahil yolları çalışmalarının devam ettiği Yeşilırmak nehir yatağı üzerinde, gezi ve turizm amaçlı nehir ulaşımı projemiz hayata geçiyor. Şehir Merkezinden Kumköy Santrali'ne doğru 5 - 6 km'lik nehir kıyısı boyunca belediyemize tahsis edilen 500 dönümlük alanlardaki çevre projelerimiz yakın zamanda başlayacak. 1950 -1960 yıllara kadar Yeşilırmak üzerinde Ayvacıktan, Çarşamba Şehir merkezine ve Çarşamba şehir merkezinden Karadeniz'e doğru köylere tekne ve sallarla taşımacılık yapıldığı bilinmektedir. Sonraki yıllarda yeni yolların açılması ve barajların yapılması ile bu uygulama sona ermiştir. Özellikle ilçemizin Kültür turizmine ve sosyoekonomik yaşamına büyük katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesi için çalışmalarımıza başladık. Öncelikle Yeşilırmak nehir yatağı içinde nehir ulaşımı için su seviyesini yeniden ayarlayacak düzenlemeler yapacağız. Şehir merkezinden kuzeyde Karadeniz'e, güneyde Çarşamba HES ve Kumköy Santrali'ne kadar olan güzergahta nehir ulaşımı sağlayacak alt yapıyı oluşturacağız." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Dündar Karadeniz Kumköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title