Haberler

Başka Çocukları da Öldürmüş Olabilir

4 Yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nu Boğarak Öldürdüğü Öne Sürülen Zanlının, Ölen Bir Kız Çocuğu ile İlgisi Olabileceği Şüphesi Üzerine, Ön Soruşturma Başlatıldı.

Konya'da 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nu boğarak öldürdüğü öne sürülen zanlının, 5 ay önce hayatını kaybeden çocuğunun defin işlemleri için gittiği köyde aynı günlerde ölen bir kız çocuğu ile ilgisi olabileceği şüphesi üzerine, ön soruşturma başlatıldı.

Jandarma ekipleri geçen, yıl 27 Aralık'ta banyoda ölü bulunan ve otopsi yapılmadan düşme sonucu ölüm raporu verilen 4 yaşındaki Ayşe İnan'ın, Kezban U. tarafından öldürülmüş olabileceği ihbarını aldı.

Bunun üzerine ekipler, konuyla ilgili ön soruşturma başlattı. Olayla ilgili birçok kişiyle görüşüldü. Ekipler, konuyla ilgili toplanan delillerin ardından soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek. Soruşturma açılırsa Ayşe İnan'ın cesedi, otopsi için mezarından çıkarılacak.

Kezban U.'nun kayınpederi Hasan U., gelini Kezban'ın ilk çocuğunu geçen yıl 25 Aralıkta kaybettiğini, bunun üzerine çocuğunun cenazesinin Konya'nın Ilgın ilçesi Belekler köyüne getirildiğini söyledi.

Torununu defnettikten iki gün sonra evinin banyosunda 4 yaşındaki yeğeni Ayşe İnan'ın ölü bulunduğunu belirten Hasan U., şöyle dedi:

“Çocuğu hastaneye götürdüğümüzde çok geç kalmışız. Düşme sonucu normal ölüm olarak kayıtlara geçti. Aynı olaydan bir gün sonra da benim 4 yaşındaki Hilal ismindeki torunum yine evin banyosunda ağzındaki tıka basa yiyecekler yüzünden boğulmak üzereyken bulundu ve kurtarıldı. Bize konuyla ilgili hiçbir şey anlatmadı.”

BANYONUN KAPISINI KİLİTLEDİ

Bu olaylar karşısında ne yapacaklarını bilemediğini ifade eden Hasan U., şöyle konuştu:

“Kimseyi suçlu göremedik. Bunun üzerine banyonun kapısını bir süre kilitli tuttum. Evde yaşananlara karşı, büyücülere gittim. Herkes bir şey söyledi. Şimdi son yaşanan olay, bizi en başa döndürdü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Herkes yaşananlardan dolayı çok üzgün. Devlet tarafından bana verilen torunum A.U. ile evimde ilgileniyorum. Kimse beni ondan ayıramaz. Zaten o da benden ayrılmaz. Annesinin yokluğunu hissettirmemeye çalışıyoruz. Torunum da annesini hiç sormadı.”

Cenaze evine gittikleri gün kızını kaybeden Hüseyin İnan ise, kızının banyoda nasıl düşüp öldüğünü bilemediğini söyledi.

Kızının sağlam olarak gittiği evden cenazesinin çıktığını ifade eden İnan, “Bu olaylar bizi çok yıprattı. Hastanede kızıma otopsi yapılmadı. Normal ölüm olarak değerlendirildi” dedi.

Konya'da ekmek almak için çıktığı Alavardı Mahallesi'ndeki evine dönmeyen 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun katil zanlısı Kezban U. 33 gün sonra yakalanmış, küçük çocuğu boğarak öldürdükten sonra cesedini sobada yaktığı belirtilen Uslu, tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title