Haberler

Genç Adam Başını Kesecek, Başkasına Verecek

Güncelleme:

Kafa nakli projesine gönüllü olan adam, gelecek yıl 36 saat sürecek ve 29 milyon liraya mal olacak ameliyatla kafasını sağlam bir vücuda nakletmeye hazır.

İtalyan cerrah Sergio'nun kafa nakli projesine 30 yaşındaki Rus Valeri Spiridonov gönüllü oldu. Spiridonov, gelecek yıl 36 saat sürecek ve 29 milyon liraya mal olacak ameliyatla kafasını sağlam bir vücuda nakletmeye hazır.

KAFA OPERASYONUNA GÖNÜLLÜ OLDU

Rus bilgisayar mühendisi Valeri Spiridonov, dünyanın ilk kafa nakli operasyonuna gönüllü oldu. Doğuştan gelen bir kas hastalığı olan 30 yaşındaki Rus, insan kafasının sağlıklı bir vücuda nakledilebileceğini öne süren İtalyan cerrah Sergio Canavero'ya güveninin tam olduğunu söyledi.


Ölmeden önce sağlıklı bir bedende yaşama şansını değerlendirmek istediğini vurgulayan Spiridonov, operasyonun gelecek yıl gerçekleşmesini ümit ettiğini belirtti. Canavero ve Spiridonov'un şu ana kadar sadece internet üzerinden iletişim kurdukları, ikilinin yakın zamanda bir araya gelmeyi planladığı kaydedildi.

29 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Yaklaşık 36 saat sürmesi öngörülen operasyonun 11.2 milyon dolara (yaklaşık 29 milyon lira) mal olacağı hesaplanıyor. Donör vücudun, beyin ölümü gerçekleşmiş, sağlıklı bir kişiden gelmesi gerekiyor. Canavero, operasyon sırasında hastanın ve donör vücudun kesilen omuriliklerinin 'polietilen glikol' adlı yapıştırıcı benzeri maddeyle birleştirileceğini söylüyor. Kasların ve damarların dikilmesinin ardından hasta 4 haftalık bir koma dönemine sokulacak. Bu sayede vücut iyileşme sürecindeyken hasta başını oynatamayacak. İtalyan cerrah, yaklaşık 150 doktor ve hemşirenin kullanılması beklenen operasyon için şu ana kadar gerekli finansmanı sağlayamadı. Birçok doktor ve tıp uzmanı, kafa naklinin halen mümkün olmadığını savunuyor.

Rus Valeri'nin vücudu hiç işlev görmüyor. İtalyan cerrahın projesi için gönüllü olan Valeri, ölmeden önce çalışan bir vücut sahibi olmak istiyor. Valerinin başı başka vücuda takılacak.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (64)

Erdeniz:

Adam beynini deyil komple kafayı nakil edecek, neden olmasın , biz müslümanlar olmazdeyip yenilgiyi kabul ediyoruz. hiçbizaman ilime, bilime, noktayı koyamayız, , , , , ,

15
17
yanıtYanıtla
eyvahmobilWeb@haberler.com:

Basarili olursa tayyip de nakil isterse ölmez vay bu dünyanın haline vah ki ne vahhh.....

19
7
yanıtYanıtla
MehmetcikMobil-IOS:

Bu operosyon basırıyla olursa allah inanmamaklazım

5
19
yanıtYanıtla
AKGENÇLİK:

Bu günahtır ve paralelilin oyununudur oyuna gelmeyin arkadaşlar sayın cumhurbaşkanımızı dinleyin biraz 8 haziranda bu gibilere cevap vereceğiz hedef ikibinyirmiüç inşallah. bunlar gündemi değiştirmek amacıyla yapılıyor.

2
20
yanıtYanıtla
Erol Mehmet YILDIZ:

Lan oğlum önce bi kedi köpekte deneyin, direk insanda denemeyin, telafisi olmaz.

19
2
yanıtYanıtla
CAMOKAAA Mobil-ANDROID:

mümkün degil bosuna denemesinler o kalp ile o beyin bir birini tutmaz en basiti

16
3
yanıtYanıtla
sivrisinek:

beyin ölümü yüzde bir milyon kesin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

12
4
yanıtYanıtla
Atakan Akdeniz:

Bilimin yapabilecegi bir is ancak, bugun icin bilimin sevyesi bu noktada mi bugun? Denemeden bilemeyiz ama bence zor gibi gorunuyor. . Buyuk sans gerek, ilk ''ler illle bir yerden baslayacak tabii. . Haberi gorunce cok sasirdim cunku, universitede kitapta boyle seylerin olabilecegini okudum, ama o gunlerde cok cok uzakti bunu dusunmek bile. . Ilk defa denenecek. . Cok muthis. Bilim mi din mi? Tabii bilim. . Dini zaten biz insanlar uretmedik mi?

4
11
yanıtYanıtla
tarık:

geri dönüşü olmayan operasyon yani intihar kafayı diyelim naklettin ruhu nası nakledecen zaten yapamazlar bu amelyiyatı

9
5
yanıtYanıtla
Erdeniz:

100 yıl önce uzaya çıkmaya nasıl bakılıyorsa müslümanlar için tabiki, bu nakilde aynı düşünüyorsunuz, 50 yıl sonra görüşürüz. ilme bilime nokta koyamayız. . .

7
7
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title