Haberler

Basın İlan Kurumu Hatay Şubesi Hizmete Girdi

Basın İlan Kurumu'nun geçen yıl Kasım ayında çıkan kararname kapsamında açılması kararlaştırılan 6 şubesinden biri olan Hatay Şubesi faaliyete girdi.

Basın İlan Kurumu'nun geçen yıl Kasım ayında çıkan kararname kapsamında açılması kararlaştırılan 6 şubesinden biri olan Hatay Şubesi faaliyete girdi.

Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Murat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının ilanlarına aracılık etmek üzere bugün itibariyle faaliyete başladıklarını söyledi.

Kurumun amacının yerel basını bulunduğu yerde güçlendirmek ve standardını yükseltmek olduğunu belirten Uçar, bu amaç doğrultusunda şubede 4 kişiyle hizmet vermeye çalışacaklarını, yerel basının sorunlarına çare olmak için gayret göstereceklerini ifade etti.

Uçar, geçen yıl kasım ayında çıkan kararname ile Hatay'a şube açılmasına karar verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Zonguldak, Batman ve Hatay'a şube açılmasına karar verilmişti. Kurum, şu an Türkiye'de 25 ilde faaliyet gösteriyor. Şanlıurfa, Tekirdağ, Ordu, Sivas, Malatya ve Kastamonu'ya da önümüzdeki dönemde şube açılması gündeme alındı. "

Antakya merkezde 15 yerel gazete bulunduğunu belirten Uçar, bu yerel gazetelerin 11'inin ilan verme hakkına sahip olduğunu, kalan 4 gazetenin ise gerekli şartları tamamlaması için beklemede olduklarını söyledi.

Uçar, Basın İlan Kurumu'nun faaliyet alanının sadece ilan ve reklam olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yerel gazetelere ilan reklamın yanı sıra gazetecilere faizsiz kredi, ölen gazetecinin varislerine bakım ücreti, muhtaç gazetecilere yardım yapıyoruz. Ayrıca gazetecilere tatil imkanı sağlamak için Kocaeli'ye bağlı Bayramoğlu'nda da tatil köyünü basın mensuplarının hizmetine sunuyoruz. "

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title