Haberler

Basgitar Virtüözü Mıller, İstanbul Sahnesinde

"15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali", dünyaca ünlü bas virtüozü Marcus Miller'ı yarın akşam Açık Hava Sahnesi'nde cazseverlerle buluşturacak.
Marcus Miller'dan önce 70'lere damgasını vurmuş, konser performanslarıyla büyük beğeni toplayan efsanevi funk grubu Tower of Power sahne alacak.

"15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali", dünyaca ünlü bas virtüozü Marcus Miller'ı yarın akşam Açık Hava Sahnesi'nde cazseverlerle buluşturacak.

Marcus Miller'dan önce 70'lere damgasını vurmuş, konser performanslarıyla büyük beğeni toplayan efsanevi funk grubu Tower of Power sahne alacak. Nefesli enstrümanları merkezde tutan geniş kadrolu Tower of Power yaklaşık 40 yıldır dünyanın dört bir yanında konserler veriyor. Elton John, Dionne Warwick ve Smokey Robinson gibi sanatçılara albümlerinde eşlik eden grubun ABD'den Japonya'ya dünyanın birçok yanında konserler veriyor.

Tower of Power'ın ardından saat 22.00'de de basın yanı sıra piyanodan basklarnete, saksofondan gitara birçok enstrümanı ustalıkla çalan Marcus Miller sahne alacak.

Daha önce Eric Clapton ve Miles Davis ile birlikte Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nde yer alan Marcus Miller, 13 yaşındayken klarnet, piyano ve basgitar çalıp kendi bestelerini yapmaya başladı. Miles Davis, Aretha Franklin, Roberta Flack ve David Sanborn gibi pek çok ünlü sanatçıyla çalışmalarda bulunan Marcus Miller Joe Sample, McCoy Tyner, Bill Withers, Elton John, Bryan Ferry, Jay Z and LL Cool J'in de dahil olduğu 400'ün üstünde albümde bas gitar çaldı. Miller David Sanborn'la beraber Voyeur ve Upfront adlı albümlerle iki defa Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Uzun yıllar yapımcı ve session gruplarında müzisyen olarak çalışan müzisyen, 1993 yılında kendi kariyerine ağırlık vererek The Sun Don't Lie adlı ilk solo albümünü çıkardı. Daha sonraki yıllarda, House Party, (Martin Lawrence) Boomerang, (Eddie Murphy) Siesta, (Ellen Barkin) Ladies Man, (Tim Meadows) and The Brothers, (Morris Chestnut and D.L. Hughley) gibi pek çok filmin müziklerini besteledi.

Konserde basgitar ile basklarnet çalacak olan Marcus Miller'a Federicao Pena, (tuşlu çalgılar) Alex Han (saksafon) ve Jason Thomas (davul) eşlik edecek. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title