Haberler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Duygulu Anları

Bursa'da partisinin Anneler Günü programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesini ve kendi annesini anlatırken duygu dolu anlar yaşadı.

Bursa'da partisinin Anneler Günü programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesini ve kendi annesini anlatırken duygu dolu anlar yaşadı. Arınç, Bingöl'de çocukları için canını feda eden Hatice Belgin'i, evladını doğum gününde gece yarısı arayan anne ile oğlunun diyaloğunu ve kurdun hikayesini anlatırken de duygulandı.

Arınç, Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde eşi ve yakınlarıyla partisinin Anneler Günü etkinliğine katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye, "Cennet anaların ayağı altındadır" gerçeğini yıllar sonra da olsa hatırlattığını anlatan Bülent Arınç, "Ben annemin ayağının altını öpmek isterdim, bana öptürmedi. Bu hasleti duyabilen Türkiye'de kaç kişi var? Annesinin cenazesini kaldırırken, yaşlanmış haliyle bakımını üstlenirken, kabrine toprak atıp dua ederken o bir Başbakan değildi, sadece annesini seven bir evlattı. O günden sonra Türkiye'de herkes annesine koştu, annesini hatırladı, anne varlığı ortaya çıktı. Allaha binlerce şükür olsun, annelerimizi sevip hatırlamayı bir kez daha gördük" derken duygulandı.

"DARBE, CUNTA, SUİKASTLER KARŞISINDA ANNE VE MİLLETİN DUASIYLA AYAKTA DURDUK"

Annesinin Bursa'da 2003 yılı kasım ayında vefat ettiğini de hatırlatan Arınç, "Annem Bursa'da hastaneye kaldırıldı, ben de meclis başkanıyım. Üstelik sabıkalı ve suçlu halde beni Türkiye'ye gösterdiler, eşimin başında örtüsü vardı. Bu affedilmez bir suçtu. Seçildikten 2 gün sonra bu suçun altında bizi ezdiler, hamdolsun sabrettik 5 yıl. Sabrettik ki bugün zafere eriştik, bugün o hor görülen, lekelenen başörtüsü hamdolsun serbest. Annemin son günlerinde bütün kardeşler geldik, bütün gelinler, torunlar geldi. Annem çok mutlu oldu. Herkesle eski günleri hatıraları anlattı. Bir kısmı başında zemzem veriyor, bir kısmı kuran okuyor, onu konuşturmaya çalışıyor. Ben de bir hafta yanında kaldım. Meclis başkan vekillerim var. Mecliste herhangi bir konunun geri kalması mümkün değil. Anne sevgisi bilmeyen, baba olamamış bir insan, "ne işi var annesinin başında niçin Ankara'yı terk etti de gitti" diye bir köşeden yazdı. İsmini unutmayasınız diye söylüyorum. Emin Çölaşan diye birisi, "annesinin yanında ne işi var" diye beni küçültmeye çalıştı. Anne sevgisinden mahrum yetişmiş insanlara Allah şefkat versin. Allah ona anne sevgisini tatmayı nasip etmemişse bile, kalbine koysun inşallah ki annelerin ne olduğunu bir daha görsünler. Vefat edinceye kadar annemizin başındaydık. Allah bize bugünleri gösterdi. Evimizin bereketinin annemizle başladığını biliriz. Her gün arkası annesi tarafından sıvazlanmış, annesi küçük yaşta vefat ettiği için babasının duasını alan bir insanın; siz de anne duasını almışsanız, hiç bir şey karşısında eğilmez bükülmezsiniz. 10 yıldan beri her türlü tehlike, tehdit, şantaj, her türlü darbecilik, cuntacılık her türlü suikast, çalışmalarına rağmen ayakta kalıyorsak, anne duasıyla kalıyoruz. Milletin duasını, annesinin duasını alan Allah'ın izniyle yıkılmaz, bir kale gibi dimdik durur. 21,5 milyon oy alan 25 milyona koşar adım giden bu iktidarın arkasında annelerin duası var. Çok şükür bununla iftihar ediyoruz. Kendi tanrıları kendilerine yardım etsin, bize annelerin duası yeter" diye konuştu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Konuşması sırasında bir annenin gece yarısı oğlu ile yaptığı telefonla aramasını hatırlatan Arınç, konuşması sırasında duygulu anlar yaşadı. Arınç, "Gece saat 03.00 sıralarında oğlunu arayan anne oğlunu çok özlediğini söylemiş. Annesi, 'Seni çok seviyorum. Onun için aradım" demiş. Oğlu da, 'Anne sen deli misin. Gündüzler çuvala mi girdi?' demiş. Anne bitkindir, yoksundur. Adeta konuşamaz haldedir. Ağzından zor cümleler çıkar. Ama anne daha sonra şunları söyledi: 'Ben seni çok üzdüm. Canını çok sıktım öyle mi? 35. doğum günün kutlu olsun. Sen 35 yıl önce tam da bu saatte dünyaya gelmiştin ben acılar içindeydim, ama senin gibi evladı Allah verdiği için çok sevinmiştim, aynı saatte bu sevinci seninle paylaşmak istedim.' Siz siz olun ki edepsizlik yapmayın, anneniz sabaha karşı da aramış olsa üçte de aramış olsa, 'Uykumu böldün' diye ciğerparesi diye sizi seven insana saygısızlık yapmayın" diye konuştu.

KURDUN HİKAYESİ DE DUYGULANDIRDI

Bingöl'de çocukları için terör saldırısında kendini feda eden Hatice Belgin'i de anan Arınç, "Hatice Belgin de annelerden birisiydi, Bingöl çarşısında bir bebe dükkanına girmişti, bayramlık alacaktı çocuklarına. Hain teröristlerden birisi göğsündeki bombayı patlatmak isterken fark etti. 4 çocuğu yanındaydı, hiç tereddüt etmedi, bir aslan gibi üzerine kapaklandı. Hatice Belgin havaya uçtu, çocuklarını kurtarmak için. Anne böyle bir şey. At da tavuk da böyle bir şey. Allah annelerin fıtratına koymuş, yavrularını korumayı. Kirpi bile yavrusunu "pamuğum" diye sever. Eski hikayelerde anlatırlar, kurt yavrusunu kaybetmiş, onu arıyor önüne vadiler çıkmış, vadilere sormuş benim çok güzel bir yavrum vardı, zıpladı mı çok hızlı koşardı, ben onu kaybettim. Hiç bir yerde bulamamış. 3 gün sonra kurt kertenkeleye rastlamış ben yavrumu kaybettim. Çok da güzeldi, üç gündür arıyorum. Kendisini bulamadım. Kertenkele demiş ki bana tarif et bakalım. Kulakları çok dik, tüyleri parlaktı. çok iyi koşardı. avını gözünü sakınmazdı. Ben senin anlattığın gibi bir kurt yavrusunu görmedim, gözleri çakmak çakmak değil, tüyleri eskimiş dökülmüş pörsümüş. Ama şu uçurumun dibinde bir kurt yavrusu gördüm, yukarıdan düşüp ayakları kırıldı ve öldü. "Bana onu göster" demiş kurt. Göstermişler. Anne kurt üzerine "yavrum" diye atlamış, demek ki annesinin gözünde tüyleri çok parlak, ayakları çok güzel. İşte annesinin gözünde evlat böyle bir şey. Hepimizin annesinin gözünde böyleyiz" ifadelerini kullandı.

Programda partili anneler gözyaşlarını tutamazken, eşi Münevver Arınç, ağabeyi ve yengesinin de katıldığı etkinliğin sonunda Arınç, bir çiftin nikah şahitliğini yaptı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anneler Günü Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title