Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Dün TBMM'ye AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve arkadaşları 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, daha sonra 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007'de yaşanan, kimisi açıkça askeri darbe, meclisi"...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Dün TBMM'ye AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve arkadaşları 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, daha sonra 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007'de yaşanan, kimisi açıkça askeri darbe, meclisi kapatmak, hükümetlerin faaliyetlerine engel olmak, kimisi de aynı amaca ulaşmak için başka yöntemlerle yapılan müdahaleler konusunda meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge verdiler" dedi.

Bülent Arınç, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat'ın Sesi gazetesinin kuruluşunun 47. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, bir gazetecinin, "AK Parti milletvekilleri 28 Şubat dahil diğer darbelerin de incelenmesi için önerge verdi. Bu konuda neler söylemek istersiniz-" sorusuna şu yanıtı verdi:

Dün TBMM'ye AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve arkadaşları 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, daha sonra 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007'de yaşanan, kimisi açıkça askeri darbe, meclisi kapatmak, hükümetlerin faaliyetlerine engel olmak, kimisi de aynı amaca ulaşmak için başka yöntemlerle yapılan müdahaleler konusunda meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge verdiler. Çok doğru, çok yerinde. Eminim en kısa sürede bu komisyonun görüşülmesi ve komisyon kurulması kabul edilir. Komisyonun elde edeceği sonuçları da inşallah sizlerle paylaşırız."

-Şehit ailesi ziyareti-

Bülent Arınç, bugün Manavgatlı şehit üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu hatırlattı.

Arınç, şehidin annesinin çok güzel bir konuşma yaptığını belirterek,

"Acısını anlıyoruz. Söylediklerini anlıyoruz. Bu terörü bitirme konusunda, ülkemizde huzurlu güvenli günlerin bir an önce gelmesi konusunda üzerimize düşeni hükümet ve millet olarak yapıyoruz. Şehidimizin ailesi ve bizler ne kadar üzülsek o kadar da gururluyuz" dedi.

"28 yaşında gencecik bir insanın geleceğe hazırlanırken alçakça şehit edilmiş olması, hepimizi çok üzdü" diyen Arınç, "Çok şehidimiz var. İnşallah bundan itibaren bu katiller bir an evvel bulunur ve hesapları görülür. Hem de ülkemizde terörle mücadele de başarıya ulaşırız. Memleketimizde huzurla başımız dik, güvenli, saygılı bir ömür geçirmek herkese nasip olur" diye konuştu.

Öte yandan, Arınç'a taziye çadırından ayrılırken şehidin annesi Gülderen Şarlak, "Katilleri bulacaksınız, sizden tek ricam bu. Matematik öğretmeni olarak gideceğim, onlara bayrağı öğreteceğim, andımızı öğreteceğim" dedi.

-Medyada kadın-

Başbakan Yardımcısı Arınç, Antalya'da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen seminerde medyada kadının nasıl yer aldığının tartışıldığını hatırlattı.

Türkiye'deki 100 gazetenin 13'ünde gazetelerin sahiplerinin kadınlar olduğuna işaret eden Arınç, bu sayının günden güne arttığını bildirdi. Türkiye'nin bu konuda geçmişe göre daha iyi noktada olduğuna değinen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınlarımız sosyal hayatta, eğitim hayatında ve basında önemli noktalarda olmalı. Bugün takip edilen programları kadınlar sunuyor. Gazetelerde en çok okunan köşe yazarları arasında kadın yazarlarımız var. Türkiye geçmişe göre daha iyi mesafe almış durumda. Türkiye kadın akademisyenler konusunda çok iyi bir noktada. Üniversitelerdeki her 100 akademisyenden 40'ı kadın. Kadın öğretmen sayımız Avrupa Birliği ülkelerine göre daha yüksek."

-Gazetecilerin yıpranma hakkı-

Bülent Arınç, gazetecilere yıpranma haklarının verilmesi konusundaki talepleri de hatırlattı.

Bu konuda bir çalışmaları olduğunu kaydeden Arınç, şöyle konuştu:

"Önemli olan bu müesseselerde çalışan basın emekçilerinin hem sendikalı olması hem de çalışma, iş garantisinin olmasıdır. Ulusal basında 100 binlerin üzerinde tirajı olan, televizyon patronları olan ve arada bir başka ihaleler ve işlerle ilgilenen öyle patronlar var ki çalışanları 6-7 aydır maaşlarını alamıyor. Her gün kapı önüne konulma tehlikesiyle de yaşıyorlar. Dolayısıyla öncelikle basın emekçilerinin iş garantileri ve sendikal haklarını onlara tanıyacak ortamı meydana getirmemiz lazım."

Arınç, internet haber portallarının Basın Kanunu içine alınması için yürütülen çalışmanın tamamlandığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bazı itiraz ve eleştiriler geldi. Özellikle gazetelerin haberlerinin izinsiz kullanımı konusunda. Bu konuyu da dengeleyecek bir formül üzerinde çalışıyoruz. İnternet haber portallarının Basın Kanunu içine alınması için yapılan çalışmayı mayıs ayı sonuna kadar kanunlaştıracağız" dedi.

Bülent Arınç, bir gazetecinin, "Televizyon dizilerinde Türk aile yaşantısına uygun olmayan karakterlere ve kadına şiddete yer veriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz-" sorusunu, "Dün bu konu üzerine konuşma yaptım. Televizyon dizilerinde kadının bir nesne gibi algılandığını ve bir obje gibi kullanıldığını tespit ediyoruz. Bu öncelikle kadınlarımız için aşağılayıcı bir durum" diye yanıtladı.

Arınç, konuşmasının ardından Manavgat'ın Sesi gazetesinin kuruluşunun 47. yıl dönümü pastasını kesti.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Nur Bahçekapılı Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title