Haberler

Başbakan Erdoğan Malatyalılar Gecesine Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kefeniyle Birlikte Yola Çıktıklarını Belirterek, 'Ankara'da Bir Ayağı Bakanlıklarda, Bir Ayağı Anadolu'da Olan Bir Kabine Var. Bir Ayağı TBMM'de, Bir Ayağı Anadolu'da Olan Bir Meclis Var' Diye Konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kefeniyle birlikte yola çıktıklarını belirterek, ''Ankara'da bir ayağı bakanlıklarda, bir ayağı Anadolu'da olan bir kabine var. Bir ayağı TBMM'de, bir ayağı Anadolu'da olan bir meclis var'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin (MASTÖB) düzenlediği 'Malatyalılar Gecesi'ne katıldı. İstanbul Polat Rönesans Otel'deki gecede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Milletvekili Necati Çetinkaya, İstanbul Valisi Muammer Güler, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak ile çok sayıda Malatyalı hazır bulundu. Gecede konuşan Erdoğan, yola kefenleri ile birlikte çıktıklarına vurgu yaparak, "Ankara'da bir ayağı bakanlıklarda, bir ayağı Anadolu'da olan bir kabine var. Bir ayağı TBMM'de, bir ayağı Anadolu'da olan bir meclis var'' diye konuştu. Erdoğan, "Türkiye'yi dünyaya açmaya çalışıyoruz. Bunu hazmedemeyenler var. 'Başbakan Türkiye'de durmuyor ki' diyorlar. Ben, Ankara'da durmak için seçilmedim ki; 81 vilayeti dolaşacağım, dünyayı dolaşacağım. Bunun için seçildim. Başbakan olarak en az gittiğim ile 2 kere gitmişimdir. Dolaşmadığım il yok. Cumhuriyet tarihinde hiçbir başbakan 81 ilin tamamına gitmemiştir. Bunu da söylüyoruz, belgeye dayalı söylüyoruz. 'Burada terör var, burada bu var' demiyoruz. Benim kitabımda ayırım yok, hepsine giderim. Çünkü biz kefenimizle bu yola çıktık. Şimdi biz, kayıp yılları telafi ediyoruz. Kolay olmuyor" dedi.

Karayolları'na ait İstanbul'daki arazi satışına da değinin Erdoğan, "Zincirlikuyu'da Karayolları'na ait arazi satışa çıktı. Birileri çıkıp 'Niye satıyorsun?' dedi. Bu arazide Karayolları'nın araçları ve lojmanları bulunuyor. Soruyorum size; Hangi işadamı böyle kaliteli bir yeri adeta bir garaj, bir lojman gibi kullanır? Malatya'nın güçlü işadamlarına sorduğumuz zaman alacağınız cevap; 'Bu sadece kafasızlıktır' der. Biz ne yaptık, ihaleye çıkardık. Bize, 'Burası fazla etmez, 200-300 milyon dolar ederse eder' dediler. 800 milyon dolara gitti. Şimdi ne diyorlar, 'İstanbul'un taşı toprağı altınmış meğer' diyorlar. 'Çevrede rakamlar 1'e 3 katladı' diyorlar. İş bilenin, kılıç kuşananın. Bu parayı duble yollara, Karayolları'nın attığı adımlara ayırıyoruz. Arazide bulunan garajı farklı yerlerde kaydıracağız. Böyle kıymetli yeri bu şekilde tutamazdık. Böyle birçok yerler var. Onları zaman içinde aynı şekilde halledeceğiz. Ancak şimdi bundan sonraki süreç önemli. Birileri de çıkar, hemen Danıştay'a gidiverir. 'Bir tarafından şu uygun değildir, bu uygun değildir, şöyledir, böyledir' diye bir şeyler karıştırmaya çalışırlar. Takip edin bunu duyacaksınız, göreceksiniz. Niye? Her attığımız adımda bu tür engellerle karşılaştığımız için bunlar bizim alışkanlıklarımız haline geldi maalesef.Ne olursa olsun, biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin uzun yıllardır ilk kez önemli bir sinerjiyi yakaladığını, içine kapalı bir dönemin ardından yeniden dünyaya açılan bir dönem yaşadığını belirterek, "Birileri istikrar sürecine gölge düşürmek için var gücüyle çalışıyor. Siyaseti eski usulüne getirmek isteyenler var. Eski yaralar kaşınarak Türkiye zayıf durumda bırakılmak isteniyor.Türkiye,o eski Türkiye değil,enflasyondan ihracat rakamlarına, büyümeden kalkınmaya Türkiye, yıllardır kıvrandığı o girdaptan çıkmıştır. Türkiye, halkın gücüyle o karanlık tünelden çıkıp ışığa ve aydınlığa kavuşmuştur'' diye konuştu.

Malatya'nın, İsmet İnönü ve Turgut Özal ile tarihe önemli bir kayıt da düştüğünü belirten Erdoğan, hükümet olarak Malatya'nın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getirdi. Erdoğan, kalkınma ve refahın en önemli dinamizminin insan olduğuna işaret ederek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Erdoğan, Malatya'nın sulama konusunda yaşadığı sıkıntıları bildiklerini, geçen yıl buradaki 3 baraj inşaatına 36 milyon YTL ödendiğini, bu yıl ise bu rakamın da aşılacağını anlattı. Erdoğan'a konuşmasının ardından Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ tarafından üzerinde "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı sarı kırmızılı takımın formasını hediye edildi.

Başbakan Erdoğan'ı birliğin onursal üyesi ilan eden Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkanı Ahmet Karaarslan, Malatya'nın ülkenin geleceğine ışık tutan, siyasete yön veren bir şehir olduğunu dile getirdi. Karaarslan, "Bizde milli iradeye saygı vardır. Türkiye'nin en yükseklerinde Malatyalılar vardır. İsmet İnönü, Turgut Özal gibi geleceğe yön veren isimler Malatya'dan çıkmıştır. Biz bu davayı onlardan miras olarak aldık" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Başbakan Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmada, "hükümetiniz tarafından şehrimize, tarihe geçecek hizmetler yapıldı. Belediyemize kazandırılan Şeker Fabrikası alanına kongre kültür merkezi çalışmaları başlamıştır. 2300'ü aşkın aile konut sahibi oldu. Kentsel dönüşüm, çevre yolu, alt geçitlerin açılışını yapacağız. Beydağı eteklerindeki 60 bin dönümlük alana yeni Malatya inşaa edeceğiz. Kentsel dönüşüm sayesinde gecekondusuz bir iline kavuşacağız.AK Parti sayesinde 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde boş yer kalmamıştır. Ekonomik istikrar sayesinde kapalı bulunan bir çok fabrikanın dumanı yeniden tütmeye başlamıştır. Malatya Kaysısı'nın dünya çapında daha iyi yere getirme çabanız devam etmektedir. Malatyaspor'a destek vererek önemli katkılarda bulundunuz. Diğer kamu ve özel kuruluşları Malatyaspor'a destek olmaya davet ediyorum. Malatya size minnettardır. Hangi göreve gelirseniz gelin desteğimiz, dualarımız sizinle olacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Kaysısı, suyu, insanları ve yetiştirdiği adamları meşhur bir ilimiz. Ülkenin her yerinde Malatyalı işadamları, bürokrat, sanatçı olarak hizmet veriyor. Duble yol, toplu konut, alt yapı ve doğalgaz çalışmalar ile ülkede cazibe haline gelmiştir. Katkılarız için teşekkür ediyorum. İki OSB yanında 3. OSB yakında 1.ye ilave edilerek hizmet verecektir. Mermercilik Sanayi Bölgesi kurulması söz konusudur. Malatyalı hemşehrileri yatırım yapmaya davet ediyorum. Malatyaspor, 2. ligde süper ligin en güçlü adaylarından biridir. Malatyalı insanların destek olmalarını rica ediyorum. Örnek birlikteliğin oluşmasına destek olanlara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Gece, şarkı ve türkülerle son buldu.

(A.U-RC-RC-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title