Haberler

Başbakan Davutoğlu: PYD Fırat'ın Batısına Geçmedi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tişrin'deki gelişmeleri yakından izliyoruz. PYD Fırat'ın batısına geçmedi. Geçen unsurlar koalisyonla birlikte hareket eden ara gruplar" dedi.

Sırbistan'da basının karşısına geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD'nin Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan 'Fırat'ın batısı'na geçip geçmediğiyle ilgili soruya yanıt verdi. Başbakan Davutoğlu, "PYD Fırat'ın batısına geçmedi, bilgisi bize geldi. Fırat'ın batısına geçen unsurlar koalisyonla birlikte hareket eden ara gruplar. Tişrin'deki gelişmeleri yakından izliyoruz." dedi.

Sırbistan'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanı Aleksandr Vuçiç ile bir araya geldi.
Davutoğlu ve Vuçiç, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, bir soru üzerine Suriye'nin Tişrin bölgesinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"O ALANDA DİNAMİK BİR DURUM MEVCUT"

"Türkiye'ye hasmane tutum içinde olan hiçbir unsurun, Fırat'ın batısına geçmesine olumlu bakmayacağımızı da PYD bağlamında da bunu dile getirdik, koalisyon ortaklarında da bunu vurguladık. Şu anda bütün o kuşak üzerinde, Halep'in kuzeyinde, Tişrin'den de Cerablus'a kadar olan alanda dinamik bir durum mevcuttur.

"GEÇEN UNSURLAR KESİNLİKLE PYD DEĞİL"

Şu ana kadar bize intikal eden bilgiler de geçen unsurların kesinlikle PYD unsurları olmadığı yönünde. Daha çok Arap ve o bölgede koalisyonla birlikte hareket eden gruplar. Bir kez daha ifade ediyorum, bu konudaki kararlılığımız da bütün taraflara açık bir şekilde dile getirilmiştir."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: IŞİD'İN BURALARDAN UZAKLAŞTIRILMASI BİZİM İÇİN OLUMLU BİR ŞEYDİR, BUNA İTİRAZIMIZ YOK

Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin Fırat'ın batısına geçtiği yönündeki haberlere bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelmişti. Kalın, "Tişrin Barajı'nın IŞİD'den geri alınmasıyla ilgili yürütülen operasyon bağlamında haberler basına yansıdı. IŞİD'in buralardan uzaklaştırılması bizim için olumlu bir şeydir. Buna bir itirazımız yok ama PYD, YPG veya benzeri bir yapının Fırat'ın batısında veya başka noktalarda fiili bir durum yaratması asla kabul edilemez. Bu ileride telafisi mümkün olmayan yaraların açılmasına neden olacaktır. Eğer bunlara bugün birileri IŞİD'le mücadele başlığı altında göz yumarsa Suriye'yi bir arada tutmak mümkün olmaz. Burada etnik kimlik, dini, mezhep temelli çok derin ayrışmalar olur." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Rusya Güncel Haberler

500

Yorumlar (273)

elhamdülillah Mobil-ANDROID:

pyd ocağını söndürsünde ozaman anlarsınız uyanın bende kürtüm ama pyd pkk ne kürt nede barışın peşinde sadece petrolun peşinde ben bi çok şeylere şahit oldum lanet olsun PKK'ya verdigim desteklere meger herşey yalanmış

12
39
yanıtYanıtla
hey zavalılar:

madem kırmızı çizginiz işid iki yıldır kırmız çizginizde. işide neden ses çıkarmadınız. putin haklı galiba

42
6
yanıtYanıtla
mıdyatlı:

pyd çoktan geçti sende biliyorsu putinin korkusundan bişey yapamıyorsun. . . . yaşasın rusya

44
4
yanıtYanıtla
adınızı yazın:

selahaddin demirtaş demişti pyd fıratın batısını geçer sizde mal mal bakacaksınız. . . . yaşasin selahaddin başkan

42
5
yanıtYanıtla
BOTAN:

zeki muren de bizi gorecek mi kucuk eniste?

39
2
yanıtYanıtla
TARAFSIZ:

Gectiler cay demleyip isitci kovaliyorlar.trene bakar gibi baacaksin.

37
1
yanıtYanıtla
YALAN DOLAN:

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ GEÇTİ DİYOR. ''IŞİD''in buralardan uzaklaştırılması olumlu bir şey. BAŞBAKAN YOK DİYOR.

28
10
yanıtYanıtla
MERT:

BEN SIZE SÖYLIM TÜRKIYE NE RUSLARI NEDE DUNYAYI SAYAR ONLAR ORAYI GECESE TÜRKIYE VURUR SÖZKONUSU TÜRKIYENIN SINIRLARIDIR ALAYINI TANIMAZ PYD EYEDE SUNU SÖYLIYELIM DÜNYAYLA BIR OLSAN YINEDE GECEMEZSINIZ BENCE YOL YAKINKEN GERI DONUN SONUCLARI AGIR OLURR

3
31
yanıtYanıtla
HAKAN:

ARKADAŞ SEN NUTUKTA AKPYİ SOLLAMIŞSIN. . . MİLLİ İÇKİMİ İÇTİN YOKSA???

yanıt18
yanıt1
objektif:

arkadaşlar sayın başbakanımız için alaycı ve dalga gecer gibi konuşmayınız sonuçta bu ülkenenin başbakanı. . eleştirmek isteseniz adam gibi eleştrin. saygınız olsun lütfen. .

2
32
yanıtYanıtla
Tüm 273 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title