Haberler

Başbakan Davutoğlu Gayrimüslimlerle Yeni Yıl Yemeğinde

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu Dolmabahçe Sarayı'nda bugün Hristiyan ve Musevi temsilcileriyle bir araya gelecek. Yemeğin Mevlit Kandili'yle aynı güne denk gelmesi dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 2015'e sürpriz yaparak girdi. Davutoğlu, programda olmayan bir yemekle Dolmabahçe Sarayı'nda bugün Hristiyan ve Musevi azınlık temsilcileri ile yeni yıl yemeğinde bir araya gelecek. Yemeğin Mevlit Kandili'yle aynı güne denk gelmesi dikkat çekti.

Yemeğe, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclis Başkanı Aram Ateşyan ile Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva da katılacak.

BİRÇOK İSİM ORADA OLACAK

Yemeğin konukları arasında Türkiye Keldani Katolik Cemaati Ruhani Reisi François Yakan, Türkiye Katolik Cemaatleri Ruhani Reisler Kurulu Başkanı Louis Pelatre, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan, İstanbul ve Ankara Süryani Kadim Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Süryani Ortodoks Turabidin Metropoliti Samuel Aktaş ve Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ da bulunuyor.

"İKTİDAR OLDUĞMUZ TÜRKİYE'DE..."

Görüşmede, Başbakan Davutoğlu, "İktidar olduğumuz Türkiye'de hiç kimse, şu veya bu gerekçeyle bir daha ötekileştirilmeyecek" mesajı verecek. Eşit vatandaşlık, temel hak ve özgürlükler ekseninde azınlık sorunlarına yaklaştıklarını belirtecek olan Davutoğlu, azınlık mallarının iadesi konusunda yapılan çalışmaları anlatacak.

DİKKAT ÇEKEN TARİH

Mevlit Kandili'yle aynı güne denk gelen yemekte azınlık temsilcileri de sorunlarını aktaracak, hükümetten çözüm için adım atmasını isteyecek. Azınlık okullarına Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden pay ayrılmasını talep edeceği belirtilen cemaat temsilcilerinin, azınlık okullarında elektrik, ısınma gibi giderlerde muafiyet isteyeceği kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Ahmet Davutoğlu Türkiye Komik - İlginç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

YAZIKLAR OLSUN SİZE HÜKÜMET:

İŞSİZ İNSANDAN SAĞLIK PİRİMİ İSTEYEN ZAT MUHTEREM YİYİN BAKALIM YİYİN

10
0
yanıtYanıtla
zeki:

yiyin doyamadınız. . . .

6
0
yanıtYanıtla
gavuriMobil-ANDROID:

kizim sen kazaya gelmissin hocaya gitte bi uflesin iyi gelir nefesi

4
1
yanıtYanıtla
Muhtar:

N''olur azınlık okullarının elektrik, su, doğalgaz harcamalarına muafiyet verin. . . N''olur o okullara gidecek öğrencilere karşılıksız her ay 1000 tl burs verin. . . N''olur dizginlerinizi ellerine verin. . . N''olur geçmişte inönü''nün 12 adayı yunanlılara verdiği gibi siz de kalan adaları bunlara verin. . . Ki misyonunuzun gereğini yerine getirin. . .

3
2
yanıtYanıtla
gavuriMobil-ANDROID:

adamlar yillardir devletmillet elbirligiyle gaspedilen haklarini istiyor hakli bi talep

1
2
yanıtYanıtla
alper:

yeri gelip ermeni yeri gelip gayri müslim yeri gelip gayri nizami yeri gelince de vatan haini

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title