Haberler

Bariyere Çarpan Kamyon Paramparça Oldu

Karaman'da, Test Amacıyla Hızla Bariyere Çarpan Bir Kamyon Paramparça Oldu.

Karaman'da, test amacıyla hızla bariyere çarpan bir kamyon paramparça oldu.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firmanın bomba yüklü araçların binalara girmesini önlemek için geliştirdiği Road Blocker'ın (Yol Blokaj Sistemi) sağlamlığını test etmek için ilginç bir yol kullanıldı. Tamamen modifiye edilen ve güçlendirilen bir kamyon, son süratle geliştirilen bariyere çarptırıldı. Test öncesi herhangi bir kaza olasılığına karşı itfaiye ve ambulans hazır bekletildi. 85 kilometre hızla ve 50 tonluk bir basınçla bariyere çarpan kamyonun ön tarafı paramparça olurken, test sonucu bariyerin sağlamlığı tescillenmiş oldu. Yaklaşık 60 bin YTL'ye mal olan çalışma, izleyenler tarafından ilgiyle izlendi.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akgül, bu sistemin terör olaylarına karşı bombalı araçların bina ve bahçelere girmemesi için tasarlandığını söyledi. Yapılan testte aracın bariyeri aşamadığını belirten Akgül, "Bugünkü yaptığımız testte de aracın içeri giremediğini gördük. Bu sistemden şu ana kadar Afganistan NATO üssüne, Irak'ta bazı bölgelere, ABD, Türkiye'de de Genelkurmay Başkanlığı'na kuruldu. Rusya'ya da ihracat yapacağız" dedi.

(MD-MÇ-İP-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title