Haberler

Bardakoğlu, Türkmen Köyünde Cami Açtı

Çanakkale'ye Bağlı Denizgöründü Köyü'nde Devlet- Vatandaş İşbirliğiyle Yaptırılan Camiyi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Açtı. Bardakoğlu, Camilerin Birlik ve Beraberlik Mekanları Olduğunu Vurguladı.

ÇANAKKALE'ye bağlı Denizgöründü Köyü'nde devlet- vatandaş işbirliğiyle yaptırılan camiyi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu açtı. Bardakoğlu, camilerin birlik ve beraberlik mekanları olduğunu vurguladı.

Çoğunluğu alevi vatandaşlardan oluşan Türkmen köyü olan Denizgöründü Köyü'ne devlet desteği ve vatandaşların topladığı bağışlarla bir cami yaptırıldı. Köy camiinin açılışı için düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İbrahim Köşdere, Kepez Beldesi Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz ve köylüler katıldı.

Çanakkale Türküsü ve ilahilerin söylenmesiyle başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Okunan Kuran- ı Kerim'in ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Dün Çanakkale'de ecdadımızı bir defa daha yad ettik. Onların bize bıraktığı hatıraya, o büyük emanete sahip olmaya çalıştık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını veren, gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren o gencecik fidanlarımıza Allah rahmet eylesin'' dedi.

Camilerin birlik ve beraberlik mekanları olduğunu belirten Bardakoğlu, şöyle konuştu:

''Günde 5 vakit ezan okunur. Hali vakti iyi olanlar gelir burada ibadet eder. Çocuklarımız gelir burada Kuran öğrenir. İslam dinini, güzel ahlakını, peygamber efendimizin hadislerini, iyi insan olmayı öğrenir. Camilerimiz aynı zamanda bir eğitim mekanlarıdır. İyi insan, iyi komşu olmanın öğretildiği mekanlardır. Camiler birbirimizi daha çok sevip saydığımız mekanlardır. Sadece ibadet etmek için camiye gelmeyiz. Burada birbirimizi tanımak, dayanışmak, birbirimizi hal ve hatırını sormak için bir arada oluruz. Yeni yapılan bu cami de Denizgöründü halkı için inanıyorum ki birlik ve beraberlik mekanı olacaktır. Böyle yapabilirsek millet, kardeş oluruz. Herkes kendi haline bakarsa o zaman toplum da olamayız, millet de. 92 yıl önce el birliği, gönül birliği ettik, omuz omuza bu vatanı müdafaa için çalıştık, çabaladık, şehit olduk. Bugün de ülkenin maddi ve manevi kalkınması için bir arada olmamız birbirimize destek vermemiz gerekiyor.''

Bir caminin sadece inşa edilmesinin yeterli olmadığını belirten Bardakoğlu, caminin imar edilmesinin, tuğlaların üst üste konulması, sıva, boya yapılması olmadığını kaydetti, ''O imarın birinci safhasıdır, yani inşadır. Ama Kuran, inşa demiyor, imar diyor. İkinci imar ise içini barıştırıcı, bütünleştirici, topluma huzur verici din hizmetiyle doldurmaktır. İnanıyorum ki siz camiyi imar edecek, içini dolduracaksınız. Biz de din hizmetiyle dolduracağız. Kadınlarımız mutlaka caminin etrafında olsun. Caminin altında uygun yerler var, gelsinler kermes düzenlesinler, bir araya gelsinler'' dedi.

Cami temelinin 2005 yılı sonlarında atıldığını ve bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını anlatan İl Müftüsü Kamil Baran, 70 bin YTL'ye mal olduğunu söyledi. Baran, ''Valimizin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve vatandaşlarımızın maddi ve manevi yardımlarıyla cami tamamlandı'' dedi.

Denizgöründü Köyü Muhtarı İbrahim Kahya da köyleri kurulduğundan bu yana camileri olmadığını anlattı, ''Ezan okunmuyordu. Şükürler olsun ki artık camimiz var'' diye konuştu. Konuşmaların ardından muhtarın eşi Güllü Kahya, protokoldekilere, Türkmenler'in yöresel kıyafeti olan kefiye armağan etti. Caminin tapusu Vali Orhan Kırlı tarafından Muhtar Kahya'ya verildi. Ayrıca köyde 2006 yılında tamamlanan kadastro çalışmalarının ardından vatandaşlara evlerinin tapuları da dağıtıldı.

Erdem SÜREK- Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

title