Haberler

Bardakoğlu Papa'nın Gezisini Değerlendirdi

Rize-(dha Ek Haber)eğitim Merkezinin Temelini Attıhayırsever İşadamlarının Katkısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Desteği ile Üst Düzey Din Adamları Yetiştirecek Yusuf Ziya Karali Diyanet Eğitim Merkezi'nin Temeli Rize'de Düzenlenen Törenle Atıldı.dağsu Mahallesi'nde Düzenlenen Temel Atma Törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof.dr. Ali Bardakoğlu, Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil B...

RİZE-(DHA EK HABER)

EĞİTİM MERKEZİNİN TEMELİNİ ATTI

Hayırsever işadamlarının katkısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı`nın desteği ile üst düzey din adamları yetiştirecek Yusuf Ziya Karali Diyanet Eğitim Merkezi`nin temeli Rize`de düzenlenen törenle atıldı.

Dağsu Mahallesi`nde düzenlenen temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kemal Sandıkçı, AKP Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, İl Müftüsü Zeki Sayar ile birlikte davetliler ve vatandaşlar katıldı. Temeli atılan Yusuf Ziya Karali Diyanet Eğitim Merkezi 7 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek. Yöre ve Selçuklu mimarisine uygun tarzda 8 kat olarak inşa edilecek eğitim merkezi yaklaşık 5 Milyon YTL`ye malolacak.

SAĞLIKLI EĞİTİM

Törende konuşmacılar anons edilirken kısa bir karışıklık yaşandı. Konuşması için anons edilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu kürsüye yürürken, `Pardon Rize Valisi Kasım Esen` diye ikinci bir anons yapılınca Bardakoğlu geri dönerek tekrar yerine oturdu. Rize Valisi Kasım Esen`in konuşmasının ardından sözlerine besmele çekerek başlayan Bardakoğlu, Türkiye`nin İslamı kendi kaynaklarından doğru bilgiyle anlayıp, onu bir hizmete dönüştürüp, insanları birleştiren ve yarınları hazırlayan bir dinamizm olarak anlamasıyla ve sunmasıyla ayrı ve güzel bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi:

``Her şeyin başı sağlıklı eğitimdir. Bu sağlıklı eğitimin de temeli olacak üniversal bilgidir. Bu bilgiyi hizmete dönüştürebilirsek inanıyorum ki İslam`ın o aydınlık ve evrensel mesajını derin bir şekilde temsil etmiş, hem çocuklarımıza hem dünyaya tanıtmış oluruz. Ben şahsen eğitim kurumlarımızı ibadet yerlerimizden çok daha önemsiyorum. İnanıyorum ki bu eğitim merkezi o camilerimizi besleyecek bilgiyi, İslam`ın o aydınlık mesajını ulaştıracak din görevlilerini yetiştiren önemli bir kavram olacaktır. Ülkemizde 20`ye yakın Diyanet Eğitim Merkezi var. 80 bine yakın din görevlimiz var. Biz bu din görevlilerimizle açık ve büyük üniversiteyiz. Biz bilgiyi sürekli tazeleme, kendini sürekli geliştirme ve hayatımızın sonuna kadar bu eğitim sürecimizin içinde olma arzusundayız. Hiçbir zaman edindiğimiz bilgiyle aldığımız diploma ile yetinmemeliyiz. Sürekli bilgimizi geliştirmek ve çağımızın beklentilerine uygun bir dini bilgi ve din hizmeti sunma gayreti içindeyiz. Onun için biz Türkiye`de eğitime önem veriyoruz. Biz kendimizi ancak bilgimize güvenirsek, özgüvenimiz olursa anlatabiliriz.

Biz bu eğitim kurumlarında sağlıklı bir dini bilgi kaynağı sunabilirsek buralarda iyi bir eğitim verebilirsek inanıyorum ki dinimizin o kucaklayıcı rahmeti bizi dalga dalga kuşatacaktır. Zaten iyi anlarsak iyi hazmedersek iyi tanıtırsak din hepimiz için rahmettir. Ama iyi anlayamasak onu bir takım hurafelere karıştırırsak onun boş bırakırsak onu açık, şeffaf, çağdaş ve gerçek bilgiden uzaklaştırırsak o zaman din hizmeti yerini hep sorunlu bilgilere ve sorunlu hizmetlere bırakır.``

PAPA`YA MESAJ

Bardakoğlu, konuşması sırasında Papa`nın Türkiye ziyaretine de değinerek, şunları söyledi:

``Ülkemize yapılan son ziyaret, ülkemizin dünyaya tanıtımı ve bizim bu güzelliklerimizin, bu olgunluğumuzun Dünya tarafından tanınması açısından vesile olmuştur. Bu tür vesilelerin ve bizim tanınmamızın daima hayrımıza olacağını düşünüyorum. Gelsinler, bizi görsünler. Aramızdaki hoşgörüyü, tolerensı, birliği, beraberliği, bir arada yaşama tercrübesini görsünler. Bizi daha yakından tanısınlar. Sıcak kanlılığımızı, sevecenliğimizi, insaniyetimizi ve medeniyetimizi tanısınlar. Bizim tanınmaktan, konuşmaktan, görüşmekten çekinecek hiçbir şeyimiz yok. Çünkü her şeyimize güveniyoruz. Özgüvenimiz var. Tarihimize güveniyoruz. Pırıl pırıl bir tarihimiz var. Aydınlık bir dinimiz var. Dik, dinç ve diri bir devletimiz ve Cumhuriyetimiz var. Her şeyden önemlisi siz güzel insanlarımız var.``

Konuşmasının ardından Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Bardakoğlu`na içinde değişik çay firmalarının paketlerinin bulunduğu bir sepet hediye etti. Ardından ise temel atma töreni gerçekleştirildi. Bardakoğlu buradaki açılışın ardından Sahil Camiine geçerek Cuma namazına katıldı.

MK(TM/AAA) (FOTOĞRAF)®LBRV¯4 ®LBLG¯MESMEN ®LBCD¯07D60C01 ®LBCT¯0E0E2324 ®LBAU¯AAL ®LBMD¯07D60C01 ®LBMT¯0E392A29 ®LBRP¯ ®LBPJ¯ ®LBCM¯DİYANET İŞLERİ BAŞKANI EK ®LBKY¯ ¨şüş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title