Haberler

'Barajlar Kralı' Sıfatı Bana Ait

Necati Zincirkıran, Yeni Yayımlanan Anılarında, Genç Bir Devlet Su İşleri Müdürü Olan Süleyman Demirel'in, Hürriyet'in Desteğiyle Genel Başkan Seçildiğini Anlatıyor.

Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmenlerinden Necati Zincirkıran, yeni yayımlanan anılarında, genç bir Devlet Su İşleri Müdürü olan Süleyman Demirel’in, Hürriyet’in desteğiyle genel başkan seçildiğini anlatıyor. Kitapta yer alan bilgiye göre, "Barajlar Kralı" sıfatı da Zincirkıran’a ait.

HÜRRİYET Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmenlerinden Necati Zincirkıran, "Olaylar, Anılar ve Gerçekler" kitabında, merhum Başbakan Adnan Menderes’in, "su müdürü" diye çevresine tanıttığı genç Süleyman Demirel’in nasıl genel başkan seçildiğini de anlatıyor. Demirel, Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Ragıp Gümüşpala’nın ölümünden sonra genel başkanlığa aday olacak ve Sadettin Bilgiç ile Tekin Arıburun’a karşı, Hürriyet Gazetesi Demirel’i destekleyecektir. Bu destekte hiç kuşkusuz, Hürriyet’in o dönemdeki sahibi Haldun Simavi’nin, Necati Zincirkıran’dan duyduğu, "Barajlar Kralı" sıfatını sevmesinin de büyük etkisi vardır. Zincirkıran şöyle anlatıyor:

"AP’nin başına mutlaka ’Barajlar Kralı’ Süleyman Demirel geçmeliydi. Bu deyim Haldun Simavi’nin hoşuna gitti. Destek, Demirel’in hakkıydı. Ankara temsilcimiz Cüneyt Arcayürek’i aradım; ’AP’de lider seçilecek. Bilgiç var ortada. Teşkilata hákim, politikayı biliyor, ama tipi bile 1960’ların Türkiyesi’nin politikacı tipi değil. Üstelik bazı mahzurlar da var. Diğer aday olan Tekin Arıburun bu işi kıvıramaz. Ortada Adnan Menderes’in Su Müdürü Süleyman Demirel var. En uygunu o. Bu adam Türkiye’de yapılan tüm hidroelektrik santrallere, barajlara imzasını atmış. Enerji sorunumuzu biliyor. Ekonomi nosyonu var. Adam Barajlar Kralı sanki. Git onunla konuş’ dedim (s. 233)"

Hürriyet’in desteği ile Süleyman Demirel 1964’te AP Genel Başkanı seçilecek, daha sonra "Baba" sıfatını da üstlenerek bugünlere kadar gelecektir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title