Haberler

Bankadan Para Çekmeye Giden Hala ile Yeğeni Bir Daha Dönmedi

Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Gölciğez Köyü'nde yalnız yaşayan 31 yaşındak Zeliha Ardahanlı, akşamları yanında kalan yeğeni, 12 yaşındaki Sümeyra Ardahanlı ile para çekmek için gittikleri ilçeden bir daha dönmedi.

Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Gölciğez Köyü'nde yalnız yaşayan 31 yaşındak Zeliha Ardahanlı, akşamları yanında kalan yeğeni, 12 yaşındaki Sümeyra Ardahanlı ile para çekmek için gittikleri ilçeden bir daha dönmedi. Sümeyra Ardahanlı'nın annesi, 4 çocuk annesi, 32 yaşındaki Dilek Ardahanlı, "Pasinler'e maaş çekmeye gittiler, bir daha dönmediler. Sanki yer yarıldı içine girdiler. Organ mafyasının kaçırmış olmasından korkuyorum" dedi.

Erzurum'a 23 kilometre uzaklıktaki 25 hane, 250 nüfuslu Gölciğez Köyü'nde anne ve babası öldüğü için evde tek başına yaşayan Zeliha Ardahanlı, geceleri yanında kalan yeğeni Sümeyra Ardahanlı ile 1 Aralık perşembe günü babasından kalan maaşı çekmek için Pasinler İlçesi'ne gitti. Ancak, hala ve yeğeninden bir daha haber alınamadı. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Sümeyra ve Zeliha'nın hayatından endişe ediliyor. Sümeyra Ardahanlı'nın annesi Dilek Ardahanlı, gizemli kaybolmayla ilgili gözyaşları arasında şunları söyledi:

"5 yıl önce ölen eşimin kız kardeşi olan Zeliha, anne ve babası ölünce köydeki evde tek başına yaşıyordu. Yıllardan beri özellikle geceleri evde 'tek kalmasın' diye büyük kızım Sümeyra'yı akşamları yanına gönderiyordum. İkisi çok samimi oldu. Hala- yeğen değil de abla- kardeş gibiydiler. Züleyha her ayın 1'inde Bağkur emeklisi olan babasından kalan maaşı çekmek için Pasinler İlçesi'ne gidiyordu. 1 Aralık günü saat 10.30'da kızımla ilçeye gidip bankadan para çekeceğini ve geleceklerini söyledi. Ben de Züleyha'dan köyden ilçeye giden Maygül Köse ile kızımı göndermesini istedim. 'Tamam' deyip, gittiler. Pasinler'de Zeliha ile komşumuz Maygül, birbirlerini kaybetmiş. Züleyha'yı cep telefonu ile arıyoruz ama sürekli kapalı. Ne olduğunu bilmiyoruz. Maddi durumum iyi değil. Köyde komşuların yardımları ile geçiniyoruz. Kızımın yerini bilen veya gören varsa Allah rızası için güvenlik güçlerine haber versin. Gece-gündüz demeden ağlıyorum. Tek korkum organ mafyasının eline düşmeleri."

KEDİSİ EVİN ÖNÜNDEN AYRILMIYOR

Sümeyra ve Zeliha'nın akrabaları olan Bilal Köse, kızların bulunması için ilgili makamlara başvurduklarını ama şimdiye kadar hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi. Bilal Köse "Züleyha, birine kaçmış olamaz. Çünkü kararları tek başına veren birisiydi. Kendisini seven varsa, evlenirdi ve buna kimse mani olamazdı. Nereye gittiler, ne oldu, kimse bilmiyor. Züleyha kaybolduktan sonra küçüklükten beri baktığı kedisi de gece- gündüz demeden kapının önünden ayrılmıyor" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title