Haberler

Bang & Olufsen, Yeni Aston Martin Vanquish'e Ses Veriyor

Güncelleme:

Bang & Olufsen, Autoshow 2012'de Aston Martin Vanquish için tasarladığı yepyeni ses sistemiyle otomobil meraklılarıyla buluşuyor.

İngiliz lüks spor otomobil markası Aston Martin'in en yeni seri başı Aston Martin Vanquish'e entegre edilen yeni Bang & Olufsen BeoSound Vanquish sistemi, sürücünün lüks spor otomobilini soktuğu her viraja ayak uydurup, konser salonu kalitesinde bir müzik deneyimi yaşatıyor.

Dünyada kaliteli ses sistemleri alanında performans ve tasarım mükemmelliğinin simgesi haline gelen Bang & Olufsen, otomotiv alanında sunduğu özel deneyimlerine bir yenisini ekledi. Autoshow 2012'de Aston Martin'in yeni lüks aracı Vanquish'le birlikte sunulmaya başlanan Bang & Olufsen BeoSound Vanquish sistemi, on üç aktif hoparlörü, hassas ayarlanmış bir ses algoritması ve 1000 watt'ın üzerinde akıllı güçle standartların çok üstüne çıkıyor ve otomobil meraklılarına yepyeni deneyimlerin kapılarını aralıyor.

Bang & Olufsen'in ses mühendislerinin titiz bir çalışmayla geliştirdiği sistem, en yeni teknolojiyle üretilen birinci sınıf hoparlör üniteleri ve ICEpower amplifikatörlerin özel ve dengeli bir karışımıyla üretildi. Sistem ayrıca magnezyumla kaplı güçlü amplikatörü ve yüksek performans moduna geçiren özel "Intelligent Power Management" fonksiyonuyla da bir spor otomobil için beklenenden çok daha fazlasını sunuyor. Sistemin büyülü yanını oluşturan ise Bang & Olufsen'in ses mühendisleri ekibi tarafından Vanquish'in gösterişli iç mekanında yapılan 400 saatin üstündeki ince ayardan kaynaklanıyor.

ARAÇTAKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE ŞEKİLLENEN MÜZİK DENEYİMİ

Aston Martin'in eşsiz sürüş felsefesi ve Bang & Olufsen'in özel üretim sese yaklaşımı sayesinde, bu olağanüstü deneyimin çeşitli şekillerde tadını çıkartmak mümkün. Sistemde bulunan "Sound Focus" fonksiyonu, sürücünün yanında bir yolcu olup olmadığını belirliyor ve otomatik olarak dinleme deneyimini bir ya da iki yolcu için en iyi hale getirmek üzere hoparlörleri ve kontrolleri ayarlıyor. "Automatic Volume Control" fonksiyonu ise motor ve havalandırma sisteminden gelen sesi tespit etmek için gizli bir mikrofon kullanıyor ve ses sistemini buna göre ayarlıyor. Elbette her iki fonksiyon da bas ve tiz seviyeleri, denge, kısıcı ve çevre ayarları gibi isteğe göre kontrol edilebiliyor ya da devre dışı bırakılabiliyor.

Ses sistemi, açıldığında ön konsoldan zarif bir şekilde yükselen iki özel akustik lensi ile lüks otomobilin yolcularını ilk anda büyülemeyi başarıyor. Şık alüminyum kapakların arkasında saklanmış geri kalan 11 hoparlörden bazıları görülebilirken, uzun stroklu subwoofer dahil diğerleri gözlerden uzakta konumlanıyor. Bang & Olufsen'in ses tasarımcılarının yarattığı sistemde, Siyah Bazalt veya İridyum renklerinde iki seçenek bulunuyor.

ASTON MARTİN SAHİPLERİ İÇİN, TEKNOLOJİNİN SUNABİLECEĞİ EN İYİ SES DENEYİMİ

Aston Martin CEO'su Dr Ulrich Bez, yeni Bang & Olufsen BeoSound Vanquish'i Aston Martin sürüş deneyiminin doğal akustik yol arkadaşı olarak görüyor ve şöyle diyor: "Aston Martin sahiplerinin otomobillerini farklı şekillerde kullanmayı sevdiklerini biliyoruz. Bazen gerçek bir spor otomobil sürüşüne çıkıyorlar ve tek ihtiyaçları olan müzik güçlü bir Aston Martin V12 motorunun benzersiz sesi olabiliyor. Ancak aynı zamanda bu sürücüler araçlarıyla işe gidiyor veya kırsal alanda bir geziye çıkıyor. Dolayısıyla ses sistemlerinin, teknolojinin sunabileceği en iyi ses deneyimini sağlamasını bekliyorlar. BeoSound Vanquish sistemiyle, Aston Martin Vanquish sahiplerinin hak ettikleri gibi her iki durumda da en iyisine sahip olacağına eminiz."

Bang & Olufsen ve Aston Martin işbirliği 2008'de, Aston Martin DBS'de özel tasarlanan bir Bang & Olufsen sistemi kullanılmasıyla başladı. Bu işbirliğinin başarısını daha da ileri seviyeye taşıyan BeoSound Vanquish sistemi daha hafif, daha güçlü ve daha iyi bir ses sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Aston Martin Otomobil Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title