Haberler

'Balyoz Planı' İddiaları Soruşturması

'Balyoz Planı' İddialarına İlişkin Soruşturmayı Yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcıları, Eski 1

'Balyoz planı' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin yedek hakimlikçe serbest bırakılmasına itiraz etti. Alınan bilgiye göre, 'Balyoz planı' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları, soruşturma kapsamında tutuklanan 20 kişinin avukatlarının yaptığı başvurular değerlendirilerek serbest bırakılmasına ilişkin kararlara itirazda bulundu. Savcıların bu itirazları, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından değerlendirilecek.

Savcıların, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Oktay Kuban'ın kararıyla serbest kalan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan, Tümamiral Semih Çetin, Tümgeneraller Bekir Memiş ve İhsan Balabanlı, yarbaylar Hanifi Yıldırım, Ali Rıza Sözen ve Levent Çehreli, albaylar Mustafa Önsel, Abdullah Zafer Arısoy, Recep Yıldız ve Yüksel Gürcan, Astsubay Musa Fariz, emekli Tümgeneral İzzet Ocak, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Albaylar Ümit Özcan, Suat Aytın, Kubilay Aktaş, Bülent Tunçay ve İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin kararıyla serbest kalan emekli Tümgeneral Özer Karabulut yönünden itirazda bulundukları öğrenildi. Savcılar, daha önce de Korgeneral Yurdaer Olcan ve Tümgeneral Abdullah Dalay'ın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi yedek hakimliğince serbest bırakılmasına da itiraz etmişti. (MK-KÖS-ARD) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title