Haberler

"Balyoz Davası" Protestosuna Soruşturma

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "2911 sayılı Toplu Gösteri ve Yürüyüş kanunu'na muhalefet etmek" suçundan soruşturma başlattı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Vardiya Bizde Platformu" üyelerinin 5 Mayıs 2011 tarihinde duruşma salonu önünde "alkışlama eylemi" sırasında yolu trafiğe kapattıkları yönünde televizyonlarda ve gazetelerde çıkan haberleri ihbar kabul ederek, "2911 sayılı Toplu Gösteri ve Yürüyüş kanunu'na muhalefet etmek" suçundan soruşturma başlattı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, gösterici grubun önünde yer alan iki kadının kimliklerinin tespit edilmesi için güvenlik güçlerine talimat verdi. Görüntülerden yola çıkan Jandarma yetkilileri, grubun önünde yer alan kadınlardan birisinin tutuklu sanık Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, diğerinin ise tutuklu emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk olduğunu belirledi ve hazırladığı tutanağı savcılığa gönderdi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Nilgül Doğan ve İrem Kutluk'un Toplu Gösteri ve yürüyüş Kanununa muhalefet etmek" iddiasıyla soruşturma başlattı. Nilgün Doğan ve İrem Kutluk'un önümüzdeki günlerde de soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title