Haberler

Balya'da Köy Muhtarından Tanıtım Atağı

Balıkesir'in Balya ilçesine bağlı Koyuneri köyünde tanıtım atağı başlatıldı.

Balıkesir'in Balya ilçesine bağlı Koyuneri köyünde tanıtım atağı başlatıldı.

Bir eğitim semineri için köylerine gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal ve ekibine köyü gezdiren muhtar Yusuf Özmen, köyde yaşayanların yüzde 80 inin emekli olduğunu ve geleneklerine bağlı olduklarını söyledi. İlçeye 23 kilometre uzaklıktaki 650 nüfuslu Koyuneri köyünde tanıtım atağı başlatan köy muhtarlığı web sitesi de kurdu. Köye bir eğitim çalışması için gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal başkanlığındaki ekibe köyünü gezdiren muhtar Yusuf Özmen, köydeki çalışmaları anlattı.

Konuklarına yemek yediren muhtar Özmen, köy kahvehanesinde de çay ikram etti. Köyde birlik ve beraberliğin çok iyi olduğunun altını çizen muhtar Yusuf Özmen, köydeki modern ilköğretim okulunun da birlik ve beraberliğin eseri olduğunu söyledi.

Köy meydanına da beton parke taş döşediklerini bildiren Özmen, "Köyde oturanların yüzde 80'i emeklidir. Köyde gelenekleri devam ettiriyoruz. Şu anda köy dışında yaşayan 750 hane var. Ancak bu vatandaşlarımız köyle bağlantılarını kesmiyorlar. Bayramlarda ve düğünlerde herkes bir araya gelir. Her yıl düzenlediğimiz köy hayrı büyük ilgi görmektedir. Köyümüzde hayvancılık iyidir. Şu anda bin 500 dolayında büyükbaş ve 2 bin de küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Köyümüzde kooperatif hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamaktadır. Köyümüzün tanıtımı için hazırladığımız web sitesi çok yararlı oldu. Web sitesi, köy dışında yaşayan komşuların da buluşma adresi oldu" dedi.

Muhtar Özmen'e teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal da, Koyuneri'nin güzel bir yerleşim yeri olduğunu bildirerek sık sık ziyaret edeceğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Balya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title