Haberler

Balıkesir'li İşadamlarına Ödül Töreni

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Balıkesir Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2010 yılında en yüksek gelir vergisi ödeyen işadamlarının ödüllendirildiği törene katılmak için bugün kente geldi.

Balıkesir Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2010 yılında en yüksek gelir vergisi ödeyen işadamlarının ödüllendirildiği törene katılmak için bugün kente gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan önce Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı ziyaret etti. Valilik ziyaretinde, ihracat açsından büyük önem taşıyan Suriye ile yaşanan sorunlara dikkat çeken Bakan Çağlayan, bu ülkenin bir yandan ikili ticaretin, diğer taraftan da transit ticaretin yapıldığı önemli bir güzergah olduğunu vurguladı. Suriye üzerinden Suudi Arabistan ve Ürdün başta olmak üzere 11 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirten Çağlayan, bu ülkede geçiş koridorunun güvenliği konusunda zaman zaman sorunlar yaşandığını dile getirdi.

Çağlayan, "Bu yol sonsuz değil. Şuanda elimizde üç güzergah daha var. Bunlardan birisi anlaşması yapılan Mersin-İskenderiye deniz ulaşımının sağlanması. İkinci alternatif deniz yoluyla Süveyş Kanalı'ndan geçiştir. Üçüncü alternatif ise mevcut Irak hattından bazı güvenlik tedbirleri alınarak ihracat söz konusudur. Bazı sanayicilerimiz ve ihracatçımız açısından tabii ki bugünler sıkıntılı geçecektir. Bir ay önce bakanlığımızda Suriye İzleme Masası kurdurduk. Gerekli irtibatlar masayla sağlanabiliyor. İşadamlarımız Suriye ve hükümetine güvenerek bir milyar dolara yakın yatırım yaptı. Bu yatırımlar garanti altındadırö dedi. Ardından AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'yı ziyaret eden Bakan Çağlayan daha sonra ödül töreninin düzenleneceği yeni Sanayi Odası hizmet binasının açılışına katıldı. Yeni binadaki Rona Yırcalı Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, AK Parti Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Belediyeye Başkanı MHP'li İsmail Ok, Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Sedat Pekel, sanayici ve işadamları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

YIRCALI, 'YENİ ANAYASA ŞART'

Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak bölgesinde bir istikrar adası haline geldiğini belirtirken kalıcı istikrar için sivil ve demokratik anayasaya gereksinim duyulduğunu vurguladı. Yırcalı, "Uzun vadeli ve geniş bir istikrar ortamı için sivil bir anayasa, ekonomik kalkınma için olmazsa olmazların başında geliyor. Türk iş dünyası olarak sadece içerik bakımından değil yapım süreci açısından da farklılıklarımızı dikkate alan, birlikte yaşama olanağı verebilen, devlet-hükümet, hükümet-muhalefet ve devlet-vatandaş ilişkilerini eşitlik temelinde düzenleyen bir sivil demokratik anayasanın taraftarıyız" dedi.

BAKAN, "SİYASİ İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyadaki ekonomik düzeninin bir hayli karışık ve sıkıntılı olduğu dönemde bu törenin daha da önemli olduğununu anımsattı. Bakan Çağlayan, "2008'de ABD'de başlayan krizin küresel dalgalanmasını tüm ülkeler kendi ölçeğinde hala hissediyor. Başbakan'ımız o dönem 'Küresel kriz Türkiye'yi teğet geçecek' demişti, kimileri de bıyık altından gülmüştü. Ama aradan geçen süre içinde ve bugün bulunduğumuz ekonomik düzen içinde Sayın Başbakanımızın tespitinin ne kadar doğru olduğunu hep birlikte gördük. Türkiye bu krizi ilk atlatan ülkelerden biri oldu. Türkiye bugün siyasi ve ekonomik istikrarla dünyada parmakla gösterilen bir ülke oldu. Başarılarıyla parmak ısırtan bir ülke oldu. Geçmişte 'Türkiye hasta' diyenler şimdi kendileri hastalanmış, bir kısmı yatağa bir kısmı yoğun bakım çadırına düşmüştür. Krizin en önemli nedenlerinden biri siyasi istikrarsızlıktır. Onlara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

ÇAĞLAYAN, "BAL GİBİ YAPARIZ"

Türkiye'nin bütçe açığı ve işsizlik oranlarında bir çok Avrupa ülkesinden çok daha iyi olduğunu belirten Bakan Çağlayan, bu başarıda özel sektöründe önemli katkısı olduğunu söyledi. Çağlayan, "Bugün Türkiye aradan geçen 9 yılda ihracatını, milli hasılasını, kişi başına düşen milli gelirini dörde katlamışsa bunun motoru özel sektördür. Bu başarı Türk özel sektörünün başarısıdır. Bugün Türkiye 2023'te yani Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde olmalıdır. Bunu da özel sektörle birlikte gerçekleştireceğiz. 2023'te milli geliri kişi başına 25 bin dolara yükselteceğiz, ihracatı 500 milyar dolara çıkaracağız. Yapar mıyız, valla bal gibi yaparız. Yaptık mı, işte yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

MADALYALAR BAKAN'DAN

Bakan Çağlayan, Balıkesir'de 2010'da en yüksek gelir vergisini ödeyen Rona Yırcalı, Fatma Demet Egeli, Ferudun Çelik, Yahya Kemal Gencer'in altın madalyalarını sundu. Kurumlar Vergisi'nde altın madalya BANVİT Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş.'nin oldu. En çok ihracat yapan kuruluşlar Eti Madencilik, BAGFAŞ, Akçansa Çimento, Kastamonu Entegre, Sarten Ambalaj, İşbir Sentetik, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri (BEST) ve Dedeman Madencilik de altın madalya ile ödüllendirildi. Törende çok sayıda işadamıyla sanayici de gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title