Haberler

Balıkesir'deki Yörükler Federasyon Kuracak

Balıkesir'de Yörük Dernekleri İkiye Ayrıldı. Balıkesir Yörükler Derneği'nden Ayrılarak Oğuz Boyları Karesi Turizm Kültür Derneği Başkanı Mustafa Akkeçi, Amaçlarının Bölünmek Değil, Çoğalarak Federasyon Kurmak Olduğunu Söyledi.

Balıkesir'de Yörük dernekleri ikiye ayrıldı. Balıkesir Yörükler Derneği'nden ayrılarak Oğuz Boyları Karesi Turizm Kültür Derneği Başkanı Mustafa Akkeçi, amaçlarının bölünmek değil, çoğalarak federasyon kurmak olduğunu söyledi.

ŞÖLENE DAVET Balıkesir'de 2002 yılında başlayan ve geleneksel hale gelen Ayvatlar Yörük Türkmen Şöleni'nin bu yıl dördüncüsü yapılacak. Oğuz Boyları Turizm Kültür Derneği ve Ayvatlar Köy Muhtarlığının birlikte düzenlediği, "Ayvatlar 4. Yörük Türkmen Şöleni"nin 11 Mayıs Pazar günü merkez Ayvatlar köyünde yapılacağı bildirildi. Organizasyonla ilgili basın toplantısı düzenleyen Oğuz Boyları Karasi Turizm Kültür Derneği Başkanı Mustafa Akkeçi ve yönetim kurulu üyeleri, amaçlarının Balıkesir'de, "Karesi Yörük Türkmen Federasyonu"nu kurup, tüm Yörük ve Türkmenleri tek çatı altında toplamak olduğunu, bunun için de Oğuz Boyları Yörük ve Türkmen Federasyonu kuracaklarını, federasyonu en kısa zamanda faaliyete geçirmeyi planladıklarını bildirdiler. Diğer dernekleri de desteklediklerini vurgulayan dernek yetkilileri, herkesi bu pazar günü Ayvatlar köyünde düzenlenecek olan geleneksel Yörük Türkmen şölenine beklediklerini söyledi. Balıkesir'deki Yörük Türkmen şölenine Eskişehir, Bursa, Aydın gibi birçok il ve ilçeden Yörük Türkmen beyleri ile çok sayıda davetlinin katılacağı bildirildi. Yörük Türkmen Beyi seçiminin de yapılacağı şölende, Kızılay'ın kuracağı istasyonda kan bağışında bulunulacağı, katılanlara ücretsiz göz tansiyon ölçümü yapılacağı, Gönenli oya işlemecisi bayanların da şölene katılarak el işlerini sergileyecekleri, kurulacak çadırlarda ağırlanacak olan misafirlere özel ikramlarda bulunulacağı bildirildi.

Oğuz Boyları Karesi Turizm Kültür Derneği Genel Sekreteri Nail Akkeçi, Balıkesir ili nüfusunun yüzde 80'inin Yörük Türkmenlerden oluştuğunu bildirdi. Balıkesir il merkeziyle birlikte Sındırgı, Savaştepe, Dursunbey, Bigadiç ilçeleriyle Edremit'in dağ kesimlerinde Yörük Türkmen nüfusunun yoğunlukta olduğu kaydedildi. Ayvatlar Yörük Türkmen Şöleni tertip komitesinin şu isimlerden oluştuğu bildirildi; "Mustafa Çaltı (Kültür ve Turizm İl Müdürü), Mustafa Akkeçi (Dernek Başkanı), Himmet Sinoplugil (Belediye Başkan Yardımcısı), İzzet Yıldırım (Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü), Hazım köse (dernek başkan yardımcısı) Nail Akkeçi (dernek genel sekreteri), (Kerim telli (dernek muhasibi), Ramazan Savran (Ayvatlar muhtarı), Ahmet Ulu (dernek yönetim kurulu üyesi) ve Nurettin Savran (dernek yönetim kurulu üyesi)." Binlerce Yörük Türkmen'in buluşacağı Balıkesir'deki şenlik kutlamaları, 10 Mayıs Cumartesi günü Balıkesir karasi Beyi türbesinin ziyaret edilmesi ve kortej eşliğinde Atatürk Anıtı'nda düzenlenecek tören ile başlayacak. Aynı gün akşam, Balıkesir Üniversitesi'nde Almanca Okutmanı olarak görev yapan ünlü tarihçi ve araştırmacı yazar Aydın Ayhan tarafından Çanakkale programı verileceği bildirildi.

(YU) 08.05.2008 17:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title