Haberler

Bakıma Muhtaç Hayvanlar İçin "Şefkat Yuvası" Kurdu

"Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği" kuran Çimen Yüksel, bakıma muhtaç hayvanları tedavi ederek sahiplenilmesini sağlıyor.

Metin Girgin - Babaannesinin vasiyeti üzerine

"Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği" kuran Çimen Yüksel, bakıma muhtaç hayvanları tedavi ederek sahiplenilmesini sağlıyor.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vefat eden büyükannesinin arzusunu yerine getirmek ve anısını yaşatmak için Başiskele ilçesinde çiftlik kurduğunu söyledi.

Çiftliğinde at, eşek, kedi, köpek, tavşan, inek, koyun, keçi ve kanatlı hayvanlar olmak üzere, 200'ün üzerinde hayvan yaşadığını anlatan Yüksel, insanların sahiplendikten sonra bakamayarak sokağa terk ettikleri hayvanları aldıklarını dile getirdi.

Bakımlarını yaptıkları hayvanları almak isteyen vatandaşlara verdiklerini kaydeden Yüksel, çiftliğin kurulduğu 84 dönümlük arazinin dedesinden kaldığını, arazide organik sebze-meyve de yetiştirdiklerini belirtti.

Yüksel, hayvanların bakımının zor olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yemeği, aşısı, temizliği, veteriner hizmetleri var. Hayvanlar hasta olduklarında, 'uyutalım, öldürelim' diye düşünmüyoruz. Allah'ın verdiği nefesi sonuna kadar kullansın istiyoruz. Felçli ve ağzında yara olan hayvanlara özel bakım yapıyoruz. İnsanoğlunun maddiyat düşkünlüğü kötü. Doğayı harcıyorlar. Ben de onunla mücadele ediyorum aslında. Doğayı koruyorum. 'Çalışanların ve hayvan bakıcıların maaşları, sigortaları, hayvanların mamaları, yemleri, veteriner masrafları, vergileri' derken, aylık ortalama 20 ila 25 bin lira masrafımız oluyor."

-"Çocuklar doğal yaşamı öğreniyor"-

Yüksel, aileleriyle çiftliğe gelen çocukların hayvan ve bitkileri yakından tanıyama fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Bitki ve hayvanları tanımayan, hindiyi kabardığı zaman "tavus kuşu" sanan bir nesil yetişmemesi için kapılarını çocuklara ve ailelerine açtıklarını belirten Yüksel, çocukların sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda da bilgilendiğini anlattı.

Yüksel, çiftliği para kazanmak amacıyla kurmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çiftlikte Türkiye'nin farklı bölgelerini temsil eden taş ve tuğla dolgulu ahşap evler yaptık. Şömineli yaşam alanı, Türk sofrası, mutfağı, yüzme havuzu olan minyatür evler yaptık. Aileler, fabrikalarda çalışan ve misafir olarak gelen yabancılar bu evlerde kalıyor. Doğa ve hayvanlarla iç içe dinleniyorlar. Derdimiz ticaret değil, amatör ruhla yapıyoruz.

Buradan elde ettiğimiz gelirle çiftliğin masraflarının bir kısmını karşılamış oluyoruz."

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title