Haberler

Bakandan OSTİM Değerlendirmesi

Bakan Demir: Patlamalar Yapı Denetimi Kaynaklı Değil

BAYINDIRLIK ve İsk?n Bakanı Mustafa Demir, Ankara'da meydana gelen patlamaları değerlendirirken, Türkiye'de planlama ve yetki konularında sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Bakan Mustafa Demir Nevşehir'den sonra Niğde'ye gelerek incelemelerde bulundu. Demir ilk olarak vilayete giderek Niğde Valisi Alim Barut'tan il hakkında genel bilgi aldı. Demir, Ankara'daki patlamanın nedenini soran gazetecilere, konunun inceleneceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye'de planlama konusunda ve yetki noktasında zaaflar yaşanıyor. Sanayi ve yatırım konusundaki yetkiler Bakanlığımızda, çevre düzenleme yetkileri ise İl Özel İdare'de. Konu tarafımızdan izlenecek. Önümüzdeki hafta belli olacak. Yapı denetimden kaynaklanan bir durum söz konusu değil, yapılan işten kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum."

Bakan Demir, daha sonra Belediye, Kadastro Müdürlüğünü, Tapu Sicil Müdürlüğünü ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title