Haberler

Bakan Yazıcı Cenazede

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Polat Beldesi Belediye Başkanı İsmet Güzel için belde de cenaze töreni düzenlendi.

Dün akşam belde merkezinde kahve önünde otururken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Polat Beldesi Belediye Başkanı İsmet Güzel için belde de cenaze töreni düzenlendi.Dün akşam 22.30 saatlerinde Polat Peldesi Akçadağ sokakta bulunan bir kahvenin önünde vatandaşlarla oturan Belediye Başkanı İsmet Güzel, Vural Özkan'ın silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Özel bir araçla hemen Doğanşehir İlçesi devlet hastanesine kaldırılan başkan Güzel burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hemen Malatya Beydağı Devlet Hastanesine sevk edildi. Yolda çok kan kaybeden Belediye Başkanı İsmet Güzel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Olay anında başkanın yanında bulunan görgü tanığı internet işletmecisi Aykut Yaşar olay anını DHA Muhabirine anlattı. Belediye Başkanı Güzel'in kahvenin önünde oturduğu sırada saldırganın bir araçla önlerinden geçtiğini belirten Yaşar, bir süre sonra katil zanlı Vural Özkan'ın yanlarına gelerek hiçbir şey demeden başkana av tüfeği ile ateş ettiğini söyledi. Saldırıdan sonra zanlının kaçtığını ifade eden Aykut Yaşar, başkanın vurulduktan sonra saldırgana ô Ben sana ne yaptım oğlumö dediğini kaydetti.Polat Belde Belediye Başkanı İsmet Güzel ile katil zanlısı Vural Özkan'ın babası Kemal Özkan'ın yaklaşık bir hafta önce tartıştığı belirtildi. Olaydan bir gün sonra kalp krizi geçiren Kemal Özkan'ın yaşamını yitirdiği, Vural Murat Özkan'ın ise babasının ölümünden Belediye Başkanı Güzel'i sorumlu tuttuğunu ve ayrıca katil zanlısının beldede bulunan kahvelerinin ruhsat sorunu nedeniyle başkan ile sürekli tartıştıkları ve cinayeti ise bu nedenle işlediği belirtildi.

İLÇEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Belediye Başkanı ismet Güzel için Polat beldesinde cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi belde merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, özel harekat polisi ile jandarmalar beldenin giriş ve çıkışında önlem aldı.Cenaze namazın kılınacağı meydan ve mezarlıkta keskin nişanı polisler yüksek mevzilerde önlem alırken katil zanlısının evinin önünde de güvenlik önlemleri alındı.

CENAZEYE BAKAN YAZICI'DA KATILDI

Polat Beldesi meydanında düzenlenen cenaze törenine Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İL Başkanı Mustafa Şahin, birçok AKP'li belediye başkanı ile çok sayıda Polatlı katıldı. Cenaze namazı öncesinde Devlet Bakanı Yazıcı, öldürülen başkanın büyük oğlu Batuhan Güzel'i teselli ederek başsağlığı diledi. Polat Akpınar Camiinde kılınan öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı cenaze namazı sonrası Belediye Başkanı İsmet Güzel'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Başkan Güzel'in 3 erkek çocuğunun olduğu öğrenildi.

KATİL ZANLISI TESLİM OLDU

Bu arada dün cinayetten sonra firar eden katil zanlısı Vural Özkan dün gece geç saatlerde jandarmaya teslim oldu. Gözaltına alınan zanlı Vural Özkan'ın ilçe jandarma komutanlığında ki sorgusu devam ediyor.Bu arada Öldürülen Belediye Başkanı İsmet Güzel'in 2 dönemdir AK Parti'den belediye başkanlığı yaptığı ve belde de vatandaşlar tarafından çok sevildiği öğrenildi.

Mikail PELİT/MALATYA-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title