Haberler

Bakan Pepe, İstanbul'da Ağaçlandırma Törenine Katıldı

Gaziosmanpaşa'da Ağaçlandırma Törenine Katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "AK Parti Hükümeti Olarak Yapmış Olduğumuz Uygulamalarla Artık Vatandaşlar Hiçbir Yerden Göç Etmeyecek. Vatandaş Doğduğu Yerde Karnını Doyuracak" Dedi.

Gaziosmanpaşa'da ağaçlandırma törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "AK Parti hükümeti olarak yapmış olduğumuz uygulamalarla artık vatandaşlar hiçbir yerden göç etmeyecek. Vatandaş doğduğu yerde karnını doyuracak" dedi.

Gaziosmanpaşa Bolluca Beldesi'nde eski maden ocak sahalarının rehabilite edilerek ağaçlandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında ağaçlandırma töreni düzenlendi. Törene Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin yanı sıra Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Baş, Bolluca Belediye Başkanı Recep Bahri Kazankaya, Boğazköy Belediye Başkanı Hatip Aras, çok sayıda ilköğretim öğrencisi ve vatandaşlar katıldı. Tören alanına helikopterle gelen Bakan Pepe ile Vali Güler, davul zurna ile karşılandı. Bakan Pepe, kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrencilerle tokalaştı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Şiir okuyan öğrenciler, halk oyunları gösterisi de yaptı. Törende konuşan İstanbul Valisi Güler, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Yapılan bu çok değerli çalışmalar için teşekkür ederim. Yıllardan beri yapılması gereken buydu. Önümüzdeki dönemde de 2B konusu önemlidir. Mutlak değerlendirilmelidir" dedi.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ağaçlandırma çalışmalarında hedeflerinin 50 bin dönüme ulaşmak olduğunu söyledi. İstanbul'un yüzde 45'inin ormanla kaplı olduğunu hatırlatan Bakan Pepe, "'İstanbul'un akciğerleri nerede?' diye soruyorlardı. Bunu görmek isteyen buralara gelecek. Bunu çok iyi biliyoruz ki ormanın olmadığı yerde insanlar da olmuyor. Çünkü insanlar ürün yetiştiremedikleri için ekonomik problemler yaşayıp buralardan göçmek zorunda kalıyor. AK Parti hükümeti olarak yapmış olduğumuz uygulamalarla artık hiçbir yerden göç etmeyecekler. Vatandaş doğduğu yerde karnını doyuracak. Türkiye'nin her ilini İstanbul, İzmir, Ankara gibi cazibeli hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl bakanlık olarak 40 bin hektar ağaçlandırma yaptıklarını anlatan Bakan Pepe, "Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir rekordur. Bu sene de 40 milyon fidanı ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu iş tam bir vatan işidir. Vatan için bunu yapıyoruz. Buraya amacımız 5 milyon fidan dikmek" şeklinde konuştu.

Bakan Pepe; Konya'da 30 milyon, Kırşehir'de 10.5 milyon, İstanbul ise 50 milyon fidan dikileceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Asıl buluşma burada olacak. İnsanların hayal edemediği projeleri gerçekleştireceğiz. Hedefimiz 4 yıl içerisinde Trakya büyüklüğünde orman oluşturmak. Biz hükümet olarak 40 yılı 4 yıla sığdırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken vatandaşımızın bizi desteklediğini biliyoruz. Bizim kimseye borcumuz yok. Bütün hesabımızı halka ve Hakk'a veririz."

Konuşmasının ardından Bakan Pepe'ye, Bolluca Belediye Başkanı Kazankaya ve Boğazköy Belediye Başkanı Aras teşekkür plaketi verdi. Bakan Osman Pepe, törende bir de çam ağacı dikti.

(FD-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title