Haberler

Bakan Kılıç'ın İlk Açılışı 'Tramvay'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çin’den alınan tramvayın hizmete girme törenine katılarak ilk açılışını gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çin'den alınan tramvayın hizmete girme törenine katılarak ilk açılışını gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk resmi il ziyaretini memleketi Samsun'a yaptı. Bakan Kılıç, valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı SAMULAŞ'ın bünyesine kattığı 40 metrelik tramvayın Gar İstasyonu'ndaki hizmete girme törenine katıldı.

Çin'den 5 adet alınan tramvaylardan ilki geçtiğimiz aylarda Samsun'a dünyanın en büyük kargo uçağı ile gelmişti. Birkaç ay içerisinde yapılan montajlama ve test sürüşlerinin ardından bugün Samsunlu vatandaşların hizmetine sunuldu. 1 milyon 500 bin avroya mal olan 40.14 metrelik tramvayın açılışını Bakan Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş yaptı.

2014 HEDİYESİ

Açılış öncesi konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün SAMULAŞ sisteminde çalışmakta olan 16 tane tren ile biz günde 60 bin yolcu taşıdığını biliyorduk. 60 bin yolcunun üzerinde bir taleple karşı karşıya kalınca da vatandaşlarımız özellikle trenlerdeki sıkışıklığı bize iletince biz de Çin'den toplam günde yolcu taşıma kapasitemizi 80 bine çıkartmayı amaçlayan yeni bir sistem satın altık. Bu sistemin ilk trenini bugün burada hizmete sunacağız. 2014 yılına yeni bir yıl hediye olarak bu sistemi açıyoruz" dedi.

"İNŞALLAH 2014 YILI HEPİMİZ İÇİN HUZURA, SAĞLIĞA VE GÜZELLİĞE VESİLE OLUR"

İlk resmi ziyaretini memleketi Samsun'a yaptığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünyanın en büyük kargo uçağı ile ülkemize getirilen ve bugün itibariyle hizmete girecek olan ve toplu taşımayı rahatlatacak olan tramvayın hizmete alımı aşamasındayız. İnşallah 2014 yılı hepimiz için huzura, sağlığa ve güzelliğe vesile olur. Sevdiklerimizle ve ailemizle inşallah huzurlu ve mutlu bir yıl geçiririz. Bu dileklerle ben de bakanlığımın ilk resmi ziyareti olan memleketim Samsun'da inşallah hayırlara vesile olacak bu hizmetin kurdelesini keseceğim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar yapıldı ve kurdele kesilerek tramvay hizmete sunuldu.

Açılışın ardından tramvaya binen Bakan Kılıç ve beraberindekiler, bir süre yolculuk yaptı. Vatman koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tramvayı Gar İstasyonu'ndan Opera İstasyonu'na kadar getirdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title