Haberler

Bakan Güler, Doğalgaz Anlaşmasının Detaylarını Görüşmek İçin Ankara'ya Döndü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'daki Seçim Gezisini Yarıda Bırakarak, İran'la Yapılan Doğalgaz Anlaşmasıyla İlgili Ayrıntıları Görüşmek Üzere Karayoluyla Ankara'ya Hareket Etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'daki seçim gezisini yarıda bırakarak, İran'la yapılan doğalgaz anlaşmasıyla ilgili ayrıntıları görüşmek üzere karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Yapılan doğalgaz anlaşmasıyla ilgili İran'dan Ankara'ya gelen heyetle görüşecek olan Bakan Hilmi Güler, Ankara'ya hareketinden önce gündemle ilgili soruları cevapladı. Bakan Güler, "Biz şu anda detayları bitirmeye çalışıyoruz. Çünkü devamı gelecek, işi tam olarak bitirdiğimizde biz de gereken yatırımı yapacağız. Buradan aldığımız doğalgazı öncelikli olarak doğalgaz olarak kullanacağız, geriye kalanını da enerjide kullanacağız" dedi.

"Rusya ile de böyle bir anlaşma söz konusu olabilir mi?" sorusuna Bakan Güler, "Rusya ile zaten görüşmelerimiz var, devam ediyor. Gelişmeler olduğunda zaten sizlerin bilgisi oluyor" cevabını verdi.

Öte yandan, Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitingde vatandaşlara hitap eden Bakan Güler, AK Parti iktidarında Türkiye'nin çağ atladığını ve dünyada söz sahibi haline geldiğini belirtti. Güler, "Demokrasinin kalesi olan Ünye, 22 Temmuz seçimlerinde inşallah Türkiye'ye yeni bir ders daha verecek. Demokrasiye inanmayanlar aldıkları dersi hayat boyu unutamayacaklar" şeklinde konuştu.

Zaman zaman, "Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin" şeklinde sloganlarla konuşmasını kesen partililere Bakan Güler, "Kimseye vurmayalım, biz sevgi ve kardeşlik partisiyiz" dedi.

Büyük ilgi gören ve coşku içerisinde geçen mitinge AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, İl Başkanı Fatih Han Ünal, İlçe Başkanı Mustafa Telcioğlu ile milletvekili adayları Hasan Karaoğlan ve Mustafa Hamarat da katıldı.

(HA-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title