Haberler

Bakan Eroğlu ve Eker, Diyarbakır'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı Ziyaret Etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Bakanlar Eroğlu ve Eker beraberlerindeki AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri İhsan Aslan, Abdurrahman Kurt, Osman Arslan, Ali İhsan Merdanoğlu ile Vali Toprak'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Bakan Eker, yaptığı konuşmada, DSİ Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışma ile Diyarbakır'daki tarım alanlarına su getirileceğini, kendilerinin de damla sulama ve yağmurlama sistemlerini desteklemek suretiyle tarımı geliştireceklerini söyledi.

Bu çalışmalar sayesinde üretim, istihdam ve ihracatın artacağını, bölgenin birçok sosyoekonomik sorununun bu şekilde çözüleceğini belirtti. Geçmişte Diyarbakır için çok anlamlı, fakat basında pek yer bulmayan önemli bir çalışma yaptıklarını ifade eden Eker, şunları söyledi:

"Hevsel bahçelerine 11 kilometreden su getirdik. Bizim projemizdi. DSİ bize katkı sağladı. Açılışını 2006 yılında yaptık. Eskiden Diyarbakır'ın bütün sebze ve meyve alanları kanalizasyon sularıyla sulanıyordu. Bu nedenle Diyarbakır Türkiye'de bağırsak enfeksiyonlarının en yüksek olduğu ildi. Yaptığımız çalışma ile hepatit gibi hastalıklar kesildi. Biz Devegeçidi'nden 11 kilometre mesafeden kanal döşeyerek özel ve temiz su getirdik."

Bunun üzerine Bakan Eroğlu'nun "Ben de o dönemde Hevsel denilince Veysel bahçesi diye anladım" demesi gülüşmelere neden oldu.

"Aslında onun asıl ismi Esfel'dir. Esfel Arapça'da aşağı çukur demektir. Orası Diyarbakır'a göre aşağıda kaldığı için Esfel denilmiş. Daha sonra tarih içerisinde Esfel, Hevsel olmuş" diyen Bakan Eker'e, Bakan Eroğlu, "Daha sonra Hevsel, Veysel olmuş" diyerek espri yaptı.

Bakan Eker de Veysel'in anlamının bereket, dostluk, sadakat, muhabbet anlamına geldiğini söyleyerek, "Dolayısıyla sizin isminizle inşallah orası öyle bir hale gelir" diye konuştu.

Daha sonra Vali Toprak Eroğlu ve Eker'e bakır işlemeli kahve takımı, Eroğlu da Vali Toprak'a işlemeli tabak ile kitap hediye etti.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title