Haberler

Bakan Eroğlu Temel Attı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de, Manyas İlçesi'ndeki 3 bin 411 hektarlık alanı sulamayı hedefleyen Ergili Pompaj Sulaması'nın temelini attı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de, Manyas İlçesi'ndeki 3 bin 411 hektarlık alanı sulamayı hedefleyen Ergili Pompaj Sulaması'nın temelini attı. Dün akşam Balıkesir'e gelen ve geceyi DSİ Sosyal Tesisleri'nde geçiren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gala Aktivite Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile DSİ'nin il merkezi ile ilçelerdeki çalışanlarının büyük bölümünün törene getirilmesi dikkat çekti. Salona girenler tek tek arandı. Törene Vali Vekili Ali Osman İşsen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, milletvekili adayları Tülay Babuşçu, Mehmet Akif Okur, Ekrem Yavaş, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, çok sayıda bürokrat katıldı.

Salona 'Toprağa can, hasada bereket katmaya devam eden, su gönüllüsü, suya gönül vermiş Çevre ve Orman Bakanımızö sunumuyla çağrılan ve herkesi tek tek selamlayan Eroğlu, Karesi Halk Oyunları ekibi ile 'çakö yapıp el sıkıştı. Bakan Eroğlu, ekibin gösterisinin ardından hepsiyle anı fotoğrafı da çektirdi. Sözlerine Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Balıkesir'e selamlarını söyleyerek başlayan Bakan Eroğlu, Başbakan'ın konvoyuna Kastamonu'da yapılan hain saldırıyı da kınadı. AK Parti hükümetinin Başbakan Erdoğan öncülüğünde gece gündüz çalıştığını savunan Eroğlu, sağlıktan eğitime, toplu konuttan yollara dek hükümetin çalışmalarını anlattı. Eroğlu, 'Türkiye ekonomisini 26'ncı sıradan alıp 16'ncı sıraya yükselttik. Ancak şanlı bir tarihe sahip olan bu büyük milletin 16'ncı sırada olması ne Başbakanımızı ne de bizleri ne de sizleri tatmin etmiyor. Çünkü biz büyük bir milletiz. Başbakanımız yeni bir hedef gösterdi. Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında yani 2023'te ilk 10 ülke içinde yeralacağız" dedi.

'DESTANSI HİZMETLERİM VAR"

Bakanlığının çalışmalarını da anlatan Eroğlu, 'Bu kardeşinizin gerek DSİ'de gerek Çevre ve Orman Bakanlığı'nda yaptığı , destansı hizmetleri var. Biz şu ana kadar tüm Türkiye'de 920 dev tesisi açarak aziz milletimizin hizmetine sunduk. Bunlardan 194'ü baraj ve gölet. Türkiye'nin en yüksek barajını da biz açtık. Ermenek barajı temelden 218 metre. Dünyanın sayılı barajlarından Çine Adnan Menderes Barajı'nı biz açtık. Bunun gibi bir çok yatırıma imza attık. Daha da yapacağımız şeyler var. Bizim işimiz hizmet , gücümüz de sizlersiniz. Sadece 10 milyon dekarlık alanı sulamaya açtık ve 32 milyon vatandaşımıza su temin ettik. Türkiye'nin en büyük ağaçlandırma seferberliğini biz başlattık. Başbakan Erdoğan 1 Ocak 2008'de talimat vermişti. 2 milyon 300 bin hektar yani 23 milyon dekar alanda ağaçlandırma yapıldıö diye konuştu.

Bakan Eroğlu temel atımından önce Uluova ve RUTO-Güryapı İnşaat firmalarının temsilcilerine taahhütname imzalattı. İki şirketin yetkilileri ihale gereği 30 Eylül 2013'de bitirilmesi gereken işi, yaklaşık 7 ay önce, 3 Mart 2013'te bitirmeye söz verdi.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler sinevizyon aracılığıyla Ergili'deki AK Parti Milletvekili Cemal Öztaylan'la birlikte Ergili Pompaj sulama istasyonunun temelini attı. Bakan Eroğlu törenin ardından Gala Aktivite Merkezi'nin bahçesine fidan dikti ve Çanakkale'nin Biga ilçesine hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title