Haberler

Bakan Eroğlu, MHP'li Başkanın İsteğini Geri Çevirmedi

Bolvadin'de bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, Bolvadin Belediye Başkanı MHP'li Kılçık'ın "Katı Atık Birliği'ndeki borcumuzu silin" isteği üzerine, gülerek, "Sizin borcunuzu da sileriz, merak etmeyin." dedi.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolvadin Belediye Başkanı MHP'li Nazmiye Kılçık'ın "Katı Atık Birliği'ndeki borcumuzu silin" isteği üzerine, gülerek, "Sizin borcunuzu da sileriz, merak etmeyin." dedi.

Memleketi Afyonkarahisar'da Kurban Bayramında gidemediği ilçelerde bayram ziyaretinde bulunan Bakan Veysel Eroğlu, Çay ve Bolvadin ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı. İlk olarak Çay İlçesi'nde vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Eroğlu, daha sonra Bolvadin'e geçti. Çınaraltı Mevkii'nde Bolvadinlilerle bayramlaşan Bakan Eroğlu, yoğun ilgiden memnun kaldı. Törene Bolvadin Belediye Başkanı MHP'li Nazmiye Kılçık da katıldı.

Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar ve Bolvadin'e yapılan hizmetleri anlattı. Bolvadin'de katı atık tesisi bulunmadığı için çöplerin rasgele her yere döküldüğünü hatırlatan Bakan Eroğlu, bölgeye katı atık tesisi kazandırdıklarını söyledi. Bakan Eroğlu'nun sözleri üzerine araya giren MHP'li Kılçık, belediyenin atık tesisine katılım borcu bulunduğunu belirterek, bu borcun silinmesi konusunda ricada bulundu.

Bakan Eroğlu'nun "Hiçbir belediyeye borç yüklemedim. Bolvadin Belediyesi'nin hissesini de ben ödedim. Benim zamanımdan borç yok" dedi. Bunun üzerine tekrar söz alan Başkan Kılçık'ın "Bu borç halen belediyenin üzerinde" demesi üzerine gülen Bakan Eroğlu, "Sizin borcunuzu da sileriz, merak etmeyin" karşılığını verdi. Nazmiye Kılçık ve Bolvadinliler, Bakan Veysel Eroğlu'nun bu sözlerine alkışlayarak teşekkür etti.

Bakan Eroğlu bayramlaşma programının ardından Bolvadin Spor Salonu'nda toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Dişli, Kurucuova ve Kemerkaya taşkın koruma tesislerinin açılışını yapan Eroğlu, Kurucuova Göleti ve Sulaması, Büyükkarabağ Taşkın Koruma Tesisi ve Bolvadin Fen Lisesi'nin de temelini attı. Türkiye'nin her belde ve köyünde hizmeti bulunduğunu belirten Eroğlu, Büyükkarabağ ve Kurucuova'daki tesisleri yapacak müteahhit firmalarla, projelerin tamamlanacağı tarih konusunda pazarlık yaptı. "Babam esnaf olduğu için iyi pazarlık yaparım" diyen Eroğlu, 2013'te bitirilmesi planlanan projelerin 26 Ağustos 2012'de tamamlanmasını istedi. Müteahhit firma temsilcilerinin bu isteği kabul etmesi üzerine protokol imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title