Haberler

Bakan Eroğlu: Ben Sözümü Tuttum, Siz de Çocuk Sözünüzü Tutun

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Taşoluk Beldesi'nde sulama göleti temeli atan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisinin gölet sözünü tuttuğunu belirterek kadınlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği üç çocuk için...

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Taşoluk Beldesi'nde sulama göleti temeli atan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisinin gölet sözünü tuttuğunu belirterek kadınlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği üç çocuk için söz vermelerini istedi. Başbakan Erdoğan'ın üç çocuk talebinde bulunduğunu, kendisinin ise kadınlardan beş çocuk istediğini hatırlatan Eroğlu, temel atma törenine beşten fazla çocuğu olan iki kadını da davet etti.

Taşoluk Beldesi'nde düzenlenen Taşoluk- Nuh Ortak Göleti ve Sulması'nın temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, belde halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşan Bakan Veysel Eroğlu, çocukları kucağına alarak sevdi. Taşoluk Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisini izleyen Bakan Eroğlu, beldeye özgü kuşburnu kompostosunu içti.

Nuh- Taşoluk halkının bir dönem su meselesi nedeniyle kavgalı duruma kadar geldiğini hatırlatan Eroğlu, iki beldenin kullanımı için yapılacak göletin kız alıp vermiş iki beldenin arasında yeniden barış sağlayacağını belirtti.

Ak Parti hükümetinin icraatlarını da anlatan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'nin artık bütün dünyada 'başı dik, sesi gür bir Türkiye' olarak tanımlandığını anlattı. Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun gelecek yıl nisan ayında tamamen sıfırlanacağını aktaran Eroğlu, hükümetin eğitimden sağlığa, ulaşımdan sulamaya önemli işler yaptığını belirtti.

Afyonkarahisar'da baraj, gölet yapılabilecek her yere baraj, gölet yapma sözü veren Bakan Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:

"Söz verdik. Bin günde bin gölet kapsamında Afyonkarahisar'a 70'den fazla baraj, gölet ve sulama tesisi yapacağız. Bakın ben size verdiğim sözü tuttum barajınızı yapıyorum. Ama siz de Başbakanımız'ın isteğini unutmayacaksınız. Yani üç çocuğu yapacaksınız. Hatta ben bunu beş diyorum."

Konuşmasının ardından müteahhit firmadan inşaatın bitiş tarihiyle ilgili söz alan Eroğlu, açılışını ise beldede en çok çocuğu olan kadının yapmasını istedi.

Veysel Eroğlu, göletin temelini atmak üzere Afyonkarahisar protokolüyle birlikte beldede beşten fazla çocuğu olan Ayşegül Akkuzu ve Rabia Aydın'ı sahneye davet etti. Kadınları beş çocukları olduğu için tebrik eden Eroğlu, temel atma töreninin ardından Tınaztepe Beldesi'nde yapılacak göletin temelini atmak üzere beldeden ayrıldı. - Afyon / Sinanpaşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Sinanpaşa Taşoluk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title