Haberler

Bakan Ergün, Pilav Dağıttı

Güncelleme:

Bakan Ergün, Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'nde, kazanın başına geçip pilav dağıttı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, aşçılar diyarı Bolu'nun Mengen İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'nde, Türk aşçıları överek, kazanın başına geçip pilav dağıttı. PKK'nın Bolu'da eylem yapacağına yönelik istihbarat nedeniyle Ankara'dan gelen özel harekat polisleri uzun namlulu tüfeklerle önlem aldı. 3, 5 yaşındaki Ahmet Efe Ülkü oyuncak tabancasını özel harekat polislerine doğrultup oyun oynadı.

Aşçılarıyla ünlü Mengen'de bu yıl 27'incisi düzenlenen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'ne, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile Mengenli olan eşi Saime Toptan, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek ve Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, Mengen Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Mengen Belediye Başkanı Ak Partili Osman Erarslan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen aşçılar ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde aşçılar kurulan standlarda hünerlerini sergiledi. Nihat Ergün standlarda yemek yapan aşçılarla sohbet edip, yemek tarifi aldı. Aşçıların hazırladığı 5 bin kişilik Mengen Pilavı'nın yapıldığı kazanın başına geçen Nihat Ergün, kepçeyi eline alarak pilav dağıttı. Nihat Ergün daha sonra kepçe ile kendi tabağına pilav koyarak yedi.

Pilavı beğendiğini baş parmağını havaya kaldırarak gösteren Nihat Ergün, Türk aşçılarını överek, "Aşçılarımız dünyaca ünlü mutfaklarda görev yaparak Türkiye'yi tanıtıyorlar. Herkes aşçı olamaz, uçak kullanabilir, otomobil kullanabilir ama karnı acıkınca yemeğini yer. Aşçılık çok önemli bir görev" dedi.

KÜÇÜK AHMET EFE, ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNİ GÜLDÜRDÜ

Bölücü terör örgütünün Bolu'da eylem yapacağına yönelik istihbaratlar üzerine festivalde alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Ankara'dan gelen özel harekat polisleri uzun namlulu silahlarla festival alanını gören evlerin çatıları, balkonları ve alanda görev yaptı. Festival alanında bulunan özel harekat polisler çocukların ilgisini çekti. 3, 5 yaşındaki Ahmet Efe Ülkü elindeki oyuncak tabanca ile özel hareket polisinin yanına giderek, tabancasını polise doğrulttu. Polis ellerini kaldırarak oyuna dahil olurken, küçük çocuğun yanaklarını okşayıp kucağına aldı. Ahmet Efe Ülkü daha sonra başka bir özel harekat polisinin yanına giderek tüfeğine dokunmaya çalışarak, "Bende bir tane silah var. Senin ki benimkinden neden büyük. Bir tane de belinde var. Bunların tetiklerini nasıl çekiyorsun?" diye sordu. Polis tebessüm ederek, Ahmet Efe Ülkü'yü sevdi. Polisin "Büyüyünce polis mi olacaksın?" sorusu üzerine Ahmet Efe Ülkü, "Ben zaten polisim. Senin de tabancan var, benim de tabancam var" diye konuşunca çevredekiler güldü.

Nihat Ergün daha sonra ahşap işleme fabrikası Gentaş tarafından yaptırılan çok programlı lisenin temel atma törenine katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title