Haberler

Bakan Eker Expo Alanı İçin İlk Kazmayı Vurdu

Antalya'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker 'Expo 2016'nın gerçekleştirileceği alan için 103 binadan 96'sının yıkımını başlattıklarını belirtti.

Antalya'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker 'Expo 2016'nın gerçekleştirileceği alan için 103 binadan 96'sının yıkımını başlattıklarını belirtti.

Bakan Mehdi Eker yıkım öncesi yaptığı basın açıklamasında 'Expo 2016'nın yapılması için tahsis edilen alanda düzenleme çalışmalarına başladıklarını, alanda çok eski tarihlerde çeşitli maksatlarda kullanılmış olan 103 binanın bulunduğunu kaydetti.

Bu binaların artık kullanılmadığını, ilgili kuruluşlarla birlikte hepsini incelediklerini belirten Bakan Eker "103 binanın 7'si dışındaki 96 binanın yıkımına bugün başlanıyor. Diğerleri ile ilgili de çalışmalar yapıyorlar. Değerlendirilebilecek binalar. Yani bir şekilde bir tarihi, kültürel değeri varsa başka bir maksatla da kullanıla bilecekse onları zaten o maksatla kullanacağız. Onlara her hangi zarar gelmez, ama onun dışında bu alanın düzenlenmesi yönünde 96 tane bina yıkılacak" dedi.

AKSU ÇAYI TEHLİKESİNE KARŞI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

'EXPO 2016' alanı çevresinde Aksu çayı bulunduğu için taşkın tehlikesine karşı da çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Eker "Burada bir yandan Expo alanı düzenlenirken özellikle içerisinde bulunduğumuz bu Aksu çayı taşkın tehlikesine karşı korunması yönünde de bir takım çalışmalar yapılıyor eşzamanlı olarak" dedi.

DRENAJ ÇALIŞMASI BU HAFTA GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRİYOR

Botanik çalışmalara da değinen Bakan Eker şöyle konuştu:

" Bu alanda şu anda 42 değişik türden bin 329 adet ağaç var. Ama gerek Antalya'nın endemik bitki türü varlığı, gerek bu bölgede yetiştirilecek çiçekler ve saire acısından 45 tür ağaç, 62 tür çalı, 29 tür mevsimlik çiçek, 75 tür tıbbi ve aromatik bitki, 34 tür meyve ağacı, 16 tür tropik meyve ağacı, 24 tür soğanlı süs bitkisi olmak üzere bu alana 285 tür bitki daha dikile bileceğini tespit ettik.

Altyapı çerçevesinde bir başka önemli husus ise bu alanda uygulanacak drenaj çalışmaları. Çünkü bu alan iki taraftan Aksu çayı ile bir manada çevreleniyor.

Buradan gelebilecek belirli zamanlarda taşkın, sel ve saire ye karşı drenaj yapılması, yer altı suların bir şekilde boşaltılması, böylece ziraata ve ekim dikim çalışmalarına, bahçe tanzimine, altyapı çalışmalarına zemin hazırlanması çok önemli. Onlarla ilgili olarak da bizim bakanlığımızın tecrübeli kuruluşu olan Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün drenaj çalışmaları bu hafta içerisinde Guinness rekorlar kitabına giriyor bu çalışmaları sebebi ile. Belgeyi alacağız inşallah. "

TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA TANITILIYOR

Antalya Expo 2016'nın tanıtılması için Türkiye'de ve yurtdışında gerekli çalışmaların yapıldığına da değinen Bakan Eker "Yurt dışında Expo 2016'nın tanıtımına yönelik çalışmalar yapılıyor. Uluslar arası fuarlara katılım sağlanıyor, tanıtım günleri düzenleniyor. Bunlardan bir tanesi 2013 yılının Nisan-Ekim aylarında Güney Kore Expo'sunda iştirak edilecek, bununla ilgili Türkiye'yi, Antalya Expo' yu tanıtan bir düzenleme yapılıyor. Bir alan inşa ediliyor orada Türkiye'yi temsil eden. Bu da gerek Türk kültürünü yansıtması, gerekse Antalya'yı tanıtması açısından bu bahçe son derecede önemli ve 6 ay boyunca da bunun tanıtımı yapılacak. Berlin fuarına katılım sağlandı. Biz Expo yönetimi olarak da

valimizin ve genel sekreterlikten katılımı uygun gördük, katıldılar, orada da bir tanıtım sağlandı" şeklinde konuştu.

Bakan Eker konuşmalarının ardından iş makinesine binerek ' Expo 2016' alanı için yıkılacak binalara ilk kazmayı vurdu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title